میدانید که مطابق احکام اسلامی، حق طلاق متعلق به مرد است و او هروقت که بخواهد میتواند برای طلاق اقدام کند. اما زن چنین شرایطی ندارد؛ و برای طلاق نیاز به دلیل و سند و مدرک کافی دارد. بعد از ارائه دلیل و مدرک، اگر دادگاه و قاضی موافقت کنند؛ زن میتواند به صورت غیابی و یک طرفه طلاق بگیرد.
درغیر این صورت مرد این حق را دارد؛ که همسرش را طلاق ندهد. این درحالی است که زن با گرفتن حق طلاق، هر زمان که بخواهد؛ میتواند از همسرش جدا شود؛ و دیگر لزومی برای ارائه دلیل و سند و مدرک وجود ندارد.
برای گرفتن حق طلاق معمولا زوجین، پیش از عقد توافق کرده و آن را در سند ازدواج ثبت میکنند. همچنین بعد از عقد، درصورتی که آنها چنین خواستهای داشتهباشند؛ میتوانند به دفترخانه مراجعه کنند؛ و حق طلاق را به زن بدهند.
"*" indicates required fields
نحوه گرفتن حق طلاق توسط زن
اگر زن تمایل داشتهباشد که حق طلاق را بگیرد؛ چند راهکار پیش روی او وجود دارد. ما کلیت این مبحث را توضیح میدهیم؛ برای اطلاع دقیقتر از این موضوع و اطلاع از جزئیات، همواره یک وکیل میتواند به شما کمک کند.
در روش اول گرفتن حق طلاق زن و مرد با هم برای دادن این حق به زن توافق میکنند و همسر در زمان عقد این حق را برای همسرش قائل میشود.
اما اگر زن بعد از ازدواج به دنبال حق طلاق باشد؛ و مرد هم با این خواسته همسرش موافقت کند؛ کافی است به دفتر اسناد رسمی رفته و این وکالتنامه را تنظیم کنند. در این روش مرسوم است که زن مهریهاش را میبخشد و به جای آن حق طلاق میگیرد.
یا اینکه زن و مرد با توجه به شرایطی که خودشان با آن توافق کردهاند؛ این وکالتنامه را تنظیم میکنند. یک وکیل طلاق همواره میتواند در خصوص جزئیات این پروسه شما را راهنمایی میکند.
همچنین زوجهایی که در ایران حضور ندارند؛ و ازدواجشان در ایران ثبت شدهاست؛ لازم است که به یک وکیل طلاق مراجعه کنند؛ سپس دادخواست تنظیم شده را به کنسولگری ایران در کشور مقصد تحویل دهند.
مراحل طلاق با داشتن وکیل طلاق
اگر زن حق طلاق داشته باشد؛ قانون به او اجازه میدهد که بدون رضایت همسر برای جدایی اقدام نماید. زوجه اگر به دنبال گرفتن حق طلاق باشد؛ میتواند با مدارکی مانند وکالتنامه طلاق، عقدنامه یا کپی آن، شناسنامه و کارت ملی خودش و همسرش نزد یک وکیل طلاق از طرف زن رفته و پرونده طلاق را شروع کند.
در این مرحله وکیل به جای زن در دادگاه حاضر میشود. دقت کنید که زنی که حق طلاق داشته باشد؛ دیگر نمیتواد گواهی عدم سازش بگیرد و حتما باید به جای مرد، وکیل بگیرد.
همچنین خود زن هم اگر نتواند در دادگاه حاضر شود؛ میتواند به یک وکیل، وکالت دهد تا به جای او مراحل طلاق با حق طلاق را دنبال کند.
پادکست شماره 1 - طلاق توافقی
گرفتن طلاق، با داشتن حق طلاق توسط زن چقدر طول می کشد؟
درصورتی که زوجین طلاق توافقی را انتخاب کنند؛ این پروسه سریعتر انجام میشود. گرفتن طلاق درصورتی که زن حق طلاق داشتهباشد؛ بستگی به این دارد که خانم هم وکیل داشته باشد یا خیر!
هرچند ممکن است مواردی در وکالتنامه طلاق باشد که این پروسه را طولانیتر کند؛ اما گرفتن طلاق، در صورتی که زن حق طلاق داشته باشد شباهت زیادی به طلاق توافقی دارد.
در صورتی که وکیل خانواده پرونده شما را به عهده داشته باشد مدت زمان طلاق با داشتن وکالت در طلاق در سریعترین زمان ممکن انجام میشود و نیازی به حضور شما در هیچ مرحله ای نیست.
جمع بندی
حق طلاق جز حقوق اولیه زن نیست؛ اما زوجه میتواند پیش از عقد این حق را از همسرش درخواست کرده و با هم درخصوص آن توافق کنند. همچنین زن بعد از عقد میتواند نظر همسرش را جلب کرده؛ و به همراه او به دفتر اسناد رسمی مراجعه کند؛ تا وکالت طلاق بگیرد.
برای گرفتن حق طلاق، پیشنهاد میکنیم حتما با یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید. اگر به وکیل خانواده و طلاق نیاز دارید با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
- آیا زن بعد از عقد میتواند حق طلاق بگیرد؟
درصورتی که طرفین، با این موضوع موافقت کنند؛ این مورد امکانپذیر است. معمولا مرد در ازای انصراف زن از مهریه، حاضر میشود که حق طلاق را به او بدهد.
- هزینه گرفتن حق طلاق در دفاتر اسناد رسمی چقدر است؟
این مبلغ به هزینه محضر و شرایط آن بستگی دارد؛ و معمولا بین 1.200 تا 1.800 است.
- آیا زن برای گرفتن حق طلاق باید از مهریه خود بگذرد؟
خیر. مهریه حق قانونی زن است؛ و هیچچیز او را ملزم به این کار نمیکند. منتها رایج است که خانمها با بخشیدن مهریه یا بخشی از آن، حق طلاق را از مرد میگیرند.
- گرفتن حق طلاق چه مزیتی برای زن دارد؟
با داشتن حق طلاق، زن میتواند بدون ارائه سند و مدرک و حتی به صورت غیابی درخواست طلاق بدهد.