طلاق در ترکیه

طلاق در ترکیه

طلاق برای هر فردی می‌تواند تجربه‌ای دشوار باشد، به‌ویژه هنگامی‌که یک زوج ایرانی در ترکیه زندگی می‌کنند. تفاوت قوانین طلاق برای هر فردی می‌تواند تجربه‌ای دشوار باشد، به‌ویژه هنگامی‌که یک زوج ایرانی در ترکیه زندگی می‌کنند. تفاوت قوانین دو کشور، فرآیند طلاق را برای این افراد پیچیده‌تر می‌سازد.

از آنجا که قوانین ایران، امور شخصی افراد ایرانی را حتی در خارج از کشور نیز تابع قوانین داخلی ایران می‌داند، ایرانیان مقیم ترکیه برای طلاق قانونی ملزم به طی مراحل قانونی در دادگاه‌های خانواده ایران هستند. 

با توجه به فاصله مکانی و پیچیدگی‌های قانونی، بسیاری از ایرانیان مقیم ترکیه به وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور وکالت می‌دهند. این وکلا می‌توانند با حضور در دادگاه‌های خانواده ایران به نمایندگی از موکل خود، پیگیری‌های حقوقی لازم را در این خصوص انجام دهند.

خوشبختانه، با توسعه فناوری و راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیکی هم‌چون ثنا و میخک، امکان واگذاری وکالت به‌صورت آنلاین و غیرحضوری نیز فراهم شده است. در‌واقع، این امر به موکلین اجازه می‌دهد تا از هر نقطه از جهان روند پرونده خود را پیگیری کنند و در زمان و هزینه صرفه‌جویی نمایند. در ادامه، به بررسی طلاق در ترکیه خواهیم پرداخت.

طلاق ایرانی در ترکیه

در ترکیه، برخلاف بسیاری از کشورهای اسلامی، ازدواج و طلاق الزاماً ماهیت مذهبی ندارند. آنچه از نظر قانونی اهمیت دارد، ثبت رسمی این دو واقعه در شهرداری و اداره نفوس است. روند طلاق در ترکیه به نسبت پیچیدگی‌های کمتری نسبت به برخی کشورها دارد.

زوجین در بسیاری از موارد می‌توانند صرفاً با ادعای ناسازگاری، درخواست طلاق توافقی بدهند. اما در مواردی‌که دلایل جدی‌تری نظیر سوء‌رفتار یکی از زوجین، خیانت، ارتکاب جرم، ترک طولانی‌مدت منزل مشترک، یا وجود اختلالات روانی مطرح باشد، زوج متقاضی می‌تواند با ارائه مدارک و دلایل کافی، درخواست طلاق غیر‌توافقی بدهد. در این موارد، دادگاه با بررسی ادعاها و مدارک ارائه شده، تصمیم نهایی را صادر می‌کند.

برای ایرانیانی که ازدواجشان در ایران به ثبت رسیده است، موضوع طلاق در ترکیه کمی پیچیده‌تر می‌شود. با توجه به احوال شخصیه ایرانیان، این افراد علاوه‌بر پیگیری روند قانونی طلاق در ترکیه، باید مطابق قوانین ایران نیز نسبت به ثبت طلاق اقدام کنند. به‌عبارت دیگر، ثبت طلاق توافقی یا یک طرفه صرفاً در ترکیه برای ایرانیان کافی نیست و زوجین باید برای قطعیت بخشیدن به طلاق خود، مراحل قانونی را در ایران نیز طی کنند.

طلاق ایرانی در ترکیه

شرایط طلاق در ترکیه

طلاق ایرانیان ساکن ترکیه، چه هر دو طرف خارجی باشند و چه یکی از زوجین تابعیت ترکیه داشته باشد، امری ممکن است. برای زوجینی که ازدواجشان در ترکیه ثبت شده، مراحل قانونی مشخصی وجود دارد. اما برای زوجین ایرانی شرایط خاص‌تری حاکم است.

یکی از مهم‌ترین شرایط طلاق یک طرفه یا توافقی در ترکیه برای ایرانیان، سپری شدن حداقل یک سال از تاریخ عقد است. همچنین، زوجین باید توافق‌نامه‌ای رسمی مبنی بر تمایل به طلاق امضا کنند و در جلسه دادگاه حضور یابند. درعین‌حال، این توافق‌نامه باید شامل تمامی جزئیات مربوط به طلاق، از جمله نحوه تقسیم دارایی‌ها و حضانت فرزندان باشد.

ما برای شما چه کار می کنیم؟

مراحل طلاق در ترکیه

مراحل طلاق ایرانیان در ترکیه به این‌صورت است که زوجین ابتدا درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه می‌دهند. پس از آن، جلسه دادگاهی برگزار می‌شود که در آن هر دو طرف در حضور قاضی، توافق خود بر طلاق را اعلام کرده و توافق‌نامه امضا شده را ارائه می‌دهند.

دادگاه پس از بررسی توافق‌نامه و اطمینان از رضایت کامل طرفین، حکم طلاق را صادر می‌کند. مدت زمان صدور حکم طلاق نیز معمولاً کوتاه است و در برخی موارد ممکن است در همان جلسه دادگاه صادر شود.

پادکست شماره 1 - طلاق توافقی

طلاق در ترکیه چقدر زمان می‌برد؟

طلاق در ترکیه، هم‌چون ایران، پروسه‌ای قانونی و با مراحل مشخص است. برای درخواست طلاق ایرانی در ترکیه، زوجین معمولاً باید حداقل یک سال از هم جدا زندگی کنند تا دادگاه از عدم امکان سازش آن‌ها اطمینان حاصل کند. با این‌حال، مدت زمان دقیق طلاق در ترکیه به عوامل مختلفی از جمله توافق زوجین بر سر حضانت فرزند، تقسیم اموال و پیچیدگی‌های پرونده بستگی دارد.

البته، با توجه به تفاوت‌های فرهنگی و حقوقی میان ایران و ترکیه، توصیه می‌شود زوجین ایرانی که قصد طلاق در ترکیه را دارند، حتماً از مشاوره یک وکیل خانواده متخصص بهره‌مند شوند تا مراحل طلاق آن‌ها بدون دردسر و در اسرع وقت به سرانجام برسد.

طلاق با قانون ایران

زوجین ایرانی که در ایران ازدواج کرده‌اند، حتی در صورت سکونت در خارج از کشور، برای طلاق ملزم به رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند. آن‌ها می‌توانند برای طی مراحل طلاق به ایران سفر کنند یا با تنظیم وکالتنامه‌ای معتبر، این فرآیند را به وکیل طلاق توافقی یا یک طرفه واگذار کنند. همچنین، زوجین مقیم ترکیه می‌توانند از طریق سامانه‌های ثنا و میخک، وکالتنامه‌ای رسمی برای وکیل خود در ایران تنظیم کنند تا مراحل قانونی طلاق را به نمایندگی از آن‌ها پیگیری نماید.

تقسیم اموال بعد از طلاق

تقسیم اموال پس از طلاق در ترکیه موضوعی است که پس از نهایی شدن روند طلاق، از اهمیت بسیاری برخوردار می‌شود. روش تقسیم اموال در این کشور به توافق زوجین بستگی دارد. چنانچه طلاق توافقی در ترکیه صورت گرفته باشد، زوجین می‌توانند بر سر نحوه تقسیم اموال و دارایی‌های مشترک به توافق برسند. 

با این‌حال، در مواردی‌که توافقی صورت نگیرد، دادگاه با توجه به قوانین حاکم بر این موضوع، تصمیم‌گیری خواهد کرد. همچنین، یکی از مهم‌ترین مسائلی که در طلاق در ترکیه مورد توجه قرار می‌گیرد، پرداخت مهریه است. مطابق قوانین، مرد مکلف به پرداخت مهریه به همسر خود است.

حضانت فرزند در ترکیه

در جریان طلاق، یکی از مهمترین مسائل، تعیین حضانت فرزند است. قاضی با توجه به شرایط روحی و روانی هر یک از والدین، صلاحیت حضانت را به فردی‌که به‌نظر می‌رسد محیط مناسب‌تری برای رشد کودک فراهم می‌کند، واگذار می‌کند.

در مواردی‌که دلیل طلاق خشونت یا درگیری‌های جدی بین زوجین باشد، طرفی‌که قربانی خشونت شده است، می‌تواند از دادگاه درخواست محدود کردن زمان یا شرایط ملاقات فرزند با والد دیگر را داشته باشد. در‌واقع، این درخواست با هدف حفظ سلامت روانی کودک و جلوگیری از قرار گرفتن او در معرض تنش و آسیب‌های احتمالی مطرح می‌شود.

 مزایای داشتن وکیل ایرانی طلاق در ترکیه

طلاق ایرانیان خارج از کشور، یک فرآیند حقوقی پیچیده به‌شمار می‌آید که نیازمند دانش تخصصی و تجربه وکیل است. برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن این فرایند، بهتر است به وکلای طلاق ایرانیان خارج از کشور هم‌چون وکیل طلاق توافقی در ترکیه مراجعه کنید.

در‌واقع، با سپردن وکالت از طریق سامانه‌های ثنا و میخک به این وکلا، با توجه به تسلط کاملی که بر قوانین ایران و رویه‌های قضایی دارند، می‌توانند شما را در مراحل مختلف طلاق از جمله تنظیم دادخواست، پیگیری مراحل دادرسی و انجام تشریفات قانونی همراهی کنند. در همین راستا موسسه حقوقی وکیل خانواده شما را در تمامی مراحل طلاق در ترکیه همراهی خواهند کرد.

 مزایای داشتن وکیل ایرانی طلاق در ترکیه

جمع بندی

مراحل طلاق در ترکیه شامل ارائه درخواست طلاق به دادگاه خانواده و برگزاری جلسه دادگاهی است. در این جلسه، زوجین توافق خود را اعلام و توافق‌نامه را امضا می‌کنند. پس از بررسی، دادگاه حکم طلاق را صادر می‌کند که معمولاً سریع انجام می‌شود.

در‌واقع ایرانیانی که در ایران ازدواج کرده‌اند، باید قوانین جمهوری اسلامی را رعایت کنند و می‌توانند با سفر به ایران یا تنظیم وکالتنامه، مراحل طلاق را پیگیری کنند. همچنین، زوجین مقیم ترکیه می‌توانند از سامانه‌های ثنا و میخک برای تنظیم وکالتنامه استفاده کنند.

پیچیدگی‌های حقوقی فرآیند طلاق در ترکیه، چه توافقی باشد چه یک‌طرفه، مستلزم همراهی یک وکیل مجرب است. موسساتی نظیر وکیل خانواده و یا یک وکیل طلاق در ترکیه با توجه به تخصص خود می‌تواند با ارائه مشاوره‌های حقوقی جامع و دفاع از حقوق شما در دادگاه، به شما در عبور موفقیت‌آمیز از این مرحله کمک کند

از جمله مواردی که یک وکیل طلاق می‌تواند در آن به شما کمک کند، می‌توان به تنظیم توافق‌نامه طلاق، تقسیم اموال، تعیین حضانت فرزندان و سایر مسائل حقوقی مرتبط با طلاق اشاره کرد.

نظرات موکلین وکیل خانواده

سؤالات متداول

شرایط انجام طلاق در ترکیه چیست؟

برای ایرانیانی که قصد طلاق در ترکیه را دارند، علاوه‌بر گذراندن حداقل یک سال از زمان ازدواج، الزام دیگری نیز وجود دارد. همچنین، زوجین باید مطابق با قوانین ایران نیز نسبت به ثبت طلاق خود اقدام کنند تا از نظر قانونی در هر دو کشور مجرد محسوب شوند.

از چه طریقی می توان به وکیل طلاق در ایران وکالت داد؟

برای انجام مراحل طلاق در ایران، چه در داخل کشور و چه برای ایرانیان مقیم خارج، امکان وکالت به وکیل دادگستری وجود دارد. این وکالت می‌تواند از طریق دو سامانه‌ی الکترونیکی ثنا (ثبت نام الکترونیک قضایی) یا میخک (ویژه ایرانیان خارج از کشور) انجام شود.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

Hidden
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی

وکیل طلاق توافقی

talagh-tavafogh