جستجو
Close this search box.
مشاوره رایگان: ۰۹۹۱۴۲۱۸۶۸۱

تنظیم لایحه حقوقی و نکات آن

تنظیم لایحه حقوقی

اصحاب هر دعوی حقوقی یا کیفری، یعنی خواهان و خوانده، باید جهت شروع دادرسی درخواست‌ها، ادعاها و دلایل خود را در فرم مخصوصی به نام لایحه تنظیم و به دادگاه ارائه کنند.

بنابراین، می‌توان گفت لایحه یک درخواست رسمی مکتوب است که برای اثبات حق‌وحقوق متقاضی به دادگاه ارائه می‌شود. استنادات و استدلال حقوقی نوشته شده در لایحه قضایی، می‌تواند بر سرنوشت دعوا تأثیر زیادی بگذارد. به همین دلیل توصیه می‌شود، پیش از هر گونه اقدام قضایی از یک وکیل پایه یک دادگستری، برای تنظیم لایحه‌ها و  نگارش متون حقوقی خود استفاده کنید.

در صورتی که می‌خواهید تنظیم لایحه حقوقی مد نظر شما با دقت و سرعت بالا انجام شود، با کارشناسان حقوقی ما در وکیل خانواده در ارتباط باشید.

نحوه تنظیم لایحه

بر خلاف تصور عامه مردم، نوشتن لایحه حقوقی کار ساده‌ای نیست؛ بلکه دارای پیچیدگی‌های فنی و حقوقی بی‌شماری است که تنها یک وکیل متخصص حقوقی می‌تواند، نگارش آن را بر عهده بگیرد.

از جمله ضروریات یک لایحه حقوقی مستند و مستدل‌بودن آن به قوانین ماهوی موضوعه و استدلال‌های قضایی قوی است که از حدود توانایی افراد فاقد علم و مهارت حقوقی خارج است.

از آنجایی‌ که لایحه حقوقی ارائه شده در یک دعوا مبنای قضاوت و صدور رأی قاضی قرار می‌گیرد، باید با رعایت چهارچوب‌ها و ضوابط قانونی نوشته شود.

تیم مؤسسه حقوقی وکیل خانواده شامل وکلای پایه یک دادگستری مجربی است که لایحه های شما را در سریع‌ترین زمان ممکن تنظیم و ارسال می‌کند.

فرم درخواست تنظیم لایحه

در صورتی تمایل به اخذ مشاوره و نگارش لایحه حقوقی توسط وکلای پایه یک دادگستری مؤسسه حقوقی وکیل خانواده فرم زیر را پر کنید یا با کارشناسان ما از طریق واتس‌اپ یا تماس تلفنی در ارتباط باشید.

فرم دادخواست

رایج‌ترین انواع لایحه حقوقی و کیفری

انواع مختلفی از لایحه حقوقی توسط وکیل تنظیم می‌شود. از رایج‌ترین لایحه‌های حقوقی و کیفری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لایحه توهین و تهدید همسر
  • لایحه دریافت مبلغ چک
  • لایحه در امور قتل و کیفری
  • لایحه در امور طلاق
  • لایحه در امور ملکی
  • لایحه در امور خانواده

به‌طورکلی باتوجه‌به ویژگی‌های هر پرونده حقوقی بهتر است، با اخذ وکیل پیگیری دادرسی به یک وکیل متخصص واگذار کنید تا بدون نگرانی از حق و حقوقتان دفاع شود.

اما درصورتی‌که توان مالی اخذ وکیل را ندارید یا به هر دلیلی مایل به اخذ وکیل نیستید؛ توصیه می‌شود، لایحه دفاعی خود را با اخذ نظر یک وکیل پایه یک دادگستری تنظیم کنید تا دچار مشکل نگردید.

برای این منظور می توانید با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.

ویژگی‌های یک لایحه دفاعیه

طریقه نوشتن و تنظیم لایحه حقوقی قوی شامل رعایت نکات مختلفی می‌شود که رعایت این موارد در اقناع قاضی و کیفیت روند رسیدگی تأثیر زیادی خواهد داشت.

از جمله ویژگی‌های یک لایحه حقوقی قوی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رعایت سیر منطقی نوشتن به‌نحوی‌که  روند وقایع و مراحل استدلال و نتیجه‌گیری به طور شفاف و بدون مشقت قابل‌درک باشد. دقت در مقدمه، نگارش اطلاعات کلیدی نظیر شماره پرونده، دادنامه، تاریخ‌های مهم از فاکتورهای مهم یک لایحه خوب است.
  •  در تنظیم لایحه زبان و لحن نویسنده باید واضح، شفاف و موجز باشد. از جزئیات بدون اهمیت خودداری شود و خواسته دعوا بدون ابهام بیان شود. ضمناً استفاده از زبان محاوره‌ای و عامیانه برای نگارش لایحه حقوقی مناسب نیست.
  • استناد به جا و درست به مواد قانونی، آیین‌نامه‌ها، ارائه وحدت رویه از مهم‌ترین بخش لایحه قضایی است. زیرا اعتبار قضایی لایحه را بالا می‌برد و به قاضی در صدور رأی صحیح کمک می‌کند.
  • استفاده از زبان مؤدبانه نسبت به طرف مقابل، استفاده صحیح از علائم نگارشی برای جلوگیری از سوء برداشت و رعایت املای صحیح کلمات از دیگر ویژگی‌های یک لایحه حقوقی با کیفیت است.

باتوجه‌به پیچیدگی قوانین و اصطلاحات حقوقی، توصیه می‌شود، لایحه خود را با مشورت یک وکیل پایه یک دادگستری تنظیم کنید تا از مشکلات آتی جلوگیری کنید.

وکیل تنظیم لایحه
وکیل نوشتن لایحه

وکیل تنظیم لایحه و هزینه‌های آن

به‌طورکلی بخش‌های مختلف یک رسیدگی قضایی از جلسه رسیدگی بدوی، تجدیدنظر و غیره به یکدیگر مرتبط هستند و بر روی‌هم تأثیر می‌گذارند؛ بنابراین بهتر است در صورت امکان با اخذ وکیل روند پیگیری دادرسی قضایی را به وکیل خود بسپارید.

درصورتی‌که توانایی اخذ وکیل را ندارید، می‌توانید با ارائه پرونده خود به وکیل از او بخواهید لایحه دفاعیه مناسبی نسبت به موضوع پرونده تنظیم کند.

در این صورت تنها هزینه تنظیم لایحه را پرداخت خواهید کرد و سایر مراحل دفاع حقوقی با خودتان خواهد بود.

موسسه حقوقی وکیل خانواده امکانی فراهم کرده که بتواند حتی از دورترین نقاط ایران به وکلای مجرب دسترسی داشته باشید و از خدمات آنها به طور آنلاین استفاده کنید. برای این منظور با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

جمع‌بندی

لایحه، سندی است که طرفین دعوا با استفاده از آن، می‌توانند مطالبی را که برای دفاع از خود در دادگاه‌ها و مراجع قضایی  به اطلاع قاضی برسانند. تنظیم لایحه دارای پیچیدگی‌ها خاصی است که نقش مهمی در روند دادرسی بازی می‌کند.

با نگارش و تنظیم یک لایحه قضایی یا لایحه دفاعیه ساده، ممکن است بتوانید حقی را به دست آورده یا از آن محافظت کنید.

در این نوشته از وکیل خانواده به بررسی مفهوم لایحه، انواع آن و ویژگی‌های آن پرداختیم. تیم حقوقی وکیل خانواده آماده است، شما را در چالش‌های حقوقی تنظیم لایحه خود راهنمایی کند.

سؤالات متداول:

آیا لایحه قابل حذف و اصلاح است؟

یکی از دلایل اهمیت نگارش صحیح لایحه عدم امکان اصلاح آن است. در واقع مندرجات لایحه نوعی اقرار محسوب شده و قابل‌اصلاح نیست.

آیا درصورتی‌که شخص به دادگاه لایحه‌ای ارسال نکند، کماکان رأی صادر می‌شود؟

بله. حتی اگر شخص نه شفاهاً و نه کتباً در جلسه رسیدگی حاضر نشود. قاضی باتوجه‌به مستندات موجود رأی صادر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وکیل طلاق توافقی

talagh-tavafogh