مدارک لازم برای حق طلاق شامل شناسنامه و کارت ملی زوجین و عقدنامه ثبت شده در محضر است. برای داشتن حق طلاق شرایط زن و مرد باید از سوی دادگاه تایید شود. اگر زن وکالتنامه طلاق را از همسر خود دریافت کند، نیازی به حضور مرد در دادگاه نخواهد بود و زوجه میتواند بدون حضور شوهر مراحل طلاق را انجام دهد.
همچنین داشتن وکیل برای گرفتن حق طلاق بسیار کمککننده است و وکیل میتواند در ارائه مستندات لازم جهت دریافت آن اقدام نماید. برای دریافت مشاوره در ارتباط با شرایط انواع حق طلاق و مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق، با وکلای متخصص و مجرب ما در وکیل خانواده در تماس باشید. در ادامه به بررسی کامل مدارک لازم برای حق طلاق خواهیم پرداخت.
- طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق در مدت 20 الی 60 روز کاری
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- مشاوره رایگان (واتساپ و تماس)
- پشتیبان اختصاصی برای شما در طول پرونده
- وکیل متخصص حوزه خانواده و طلاق
حق طلاق چیست؟
حق طلاق مطابق با قانون مدنی حقی است که به مرد یا زن داده میشود تا هر زمان که قصد داشته باشند، بتواند به راحتی از همسر خود جدا شوند. این حق طبق شرع و قانون برای مردان در نظر گرفته شده است، اما چنانچه زن وکالتنامه از همسر خود دریافت کند، میتواند حق طلاق داشته باشد.
مرد برای داشتن حق طلاق یک طرفه نیازی به شرایط خاصی ندارد و پس از جاری شدن خطبه عقد، بدون نیاز به ارائه دلایل محکمهپسند میتواند همسر خود را طلاق دهد. اما شرایط داشتن حق طلاق از طرف زن متفاوت است.
برای داشتن حق طلاق زوجه یا باید ادله و مستنداتی به دادگاه ارائه کند که شرایط دریافت حق طلاق را دارد. همچنین در صورت داشتن وکالتنامه میتواند آن را به عنوان یکی از مدارک مهم به دادگاه ارائه کند.
برای ارائه وکالتنامه حق طلاق به زن، مرد با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی میتواند به زوجه خود وکالت دهد که به جای وی در تمام امور قضایی و اداری مانند دادگاه و دفترخانه حضور یابد و حتی مراحل طلاق را به صورت یک طرفه انجام دهد. در این صورت هنگام ارائه تقاضای طلاق، اگر زوجه وکالتنامه داشته باشد، بدون اجازه و امضای مرد میتواند پروسه قانونی را طی کند.

مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق چیست؟
مدارک لازم برای حق طلاق شامل موارد زیر است و زوجین برای طی کردن مراحل قانونی باید این مدارک را به دادگاه ارائه کنند:
- شناسنامه زن و مرد
- کارت ملی زن و مرد
- ارائه وکالت در طلاق
- ارائه عقدنامه یا سند ازدواج که در محضر به ثبت رسیده است.
چنانچه سند ازدواج به عنوان یکی از مدارک لازم برای حق طلاق در دسترس زوجین نیست، میتوانند با مراجعه به دفترخانه که عقد آنها آنجا انجام شده، یک رونوشت از عقدنامه تهیه نمایند.
- مشاوره رایگان (واتساپ و تماس)
- جلسه با وکیل متخصص طلاق (حضوری یا آنلاین)
- تنظیم توافقنامه با توجه به توافق شما
- داشتن یک پشتیبان اختصاصی برای شما
- حضور وکیل پایه یک دادگستری به جای شما
- بدون نیاز به حضور شما
انواع حق طلاق
گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق به دو صورت انجام میشود و زوجه میتواند برای دریافت آن از مرد اقدام کند.
- حق طلاق، شروط ضمن عقد در سند ازدواج: روش اول دریافت حق طلاق این است زن چنین حقی را بهعنوان یکی از شروط ضمن عقد در سند ازدواج قید کند. درواقع از همان ابتدا زوج وکالت طلاق را بهعنوان یکی از شروط اصلی ضمن عقد در اختیار زوجه قرار میدهد.
- دریافت وکالت حق طلاق از مرد: نوع دوم دریافت حق طلاق به این شکل است که اگر وکالت در طلاق ضمن شروط عقد نباشد، مرد میتواند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، حق طلاق را به همسرش بدهد. همچنین اگر مرد خارج از کشور باشد، باید به کنسولگری ایران مراجعه کند و آنجا حق طلاق را به خانم بدهد.
بر اساس قوانین همیشه فرض بر این است که حق طلاق یا وکالت در طلاق مختص زوجه است، اما مرد میتواند وکالت را به هر کسی مثل پدر خود واگذار کند. در صورتی که زن حق طلاق را دریافت کرده باشد، وکیل طلاق از طرف زن میتواند مراحل قانونی جدایی در سریعترین زمان انجام دهد.
پادکست شماره 1 - طلاق توافقی
شرط کامل بودن حق طلاق
ممکن است این سوال برای شما مطرح شود شرط کامل بودن حق طلاق چیست؟ دریافت حق طلاق برای زوجه با اثبات دلایل قانونی یا داشتن وکالت رسمی طلاق امکانپذیر است. وکالت تامالاختیار به همسر، امکان طلاق زوجه را بدون حضور مرد و با انتخاب وکیل فراهم میکند.
درواقع در پروسه طلاق با وکالت در طلاق، این وکالتنامه میتواند در سند ازدواج یا در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود. چنانچه حق طلاق ضمن شروط عقد نباشد، زن باید وکالتنامه رسمی از مرد دریافت کند. اعمال حق طلاق نیز با مراجعه زن به نزدیکترین دادگاه خانواده محل اقامت خود، دریافت کردن گواهی عدم امکان سازش، اختیار به وکیل طلاق و جایگزینی وی در مقام شوهر امکانپذیر است.

جمع بندی
مدارک لازم برای حق طلاق شامل سند ازدواج، ارائه وکالت در طلاق و شناسنامه و کارت ملی زن و مرد است. چنانچه سند ازدواج بهعنوان یکی از مهمترین مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق در دسترس نباشد، زوجین میتوانند با مراجعه به دفترخانهای که عقد در آنجا صورت گرفته است، یک رونوشت از آن تهیه کنند.
با توجه به اینکه بسیاری از زوجین برای گرفتن حق طلاق و آمادهسازی مدارک نیاز به دریافت مشاور دارند. از این روی ارتباط با وکلای مجرب بسیار اهمیت دارد. وکلای با سابقه و متخصص ما در وکیل خانواده با داشتن اطلاعات کافی در زمینه دریافت حق طلاق زوجین میتوانند در این مسیر به بهترین شکل شما را یاری کنند.
کل تیم از وکیل تا مشاور و پشتیبان از همه راضی بودم. دستتون درد نکنه
سؤالات متداول
مدارک لازم برای حق طلاق چیست؟
مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق شامل کارت ملی و شناسنامه و سند ازدواجی است که در محضرخانه به ثبت رسیده باشد.
انواع حق طلاق چیست؟
دو روش برای دریافت حق طلاق وجود دارد. حق طلاق می تواند جزو شروط ضمن عقد باشد و در سند ازدواج قید شود. روش دوم این است که مرد وکالت طلاق را از طریق مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی به زن اعطا کند.
شرط کامل بودن حق طلاق چیست؟
برای دریافت حق طلاق، ارائه و اثبات ادله قانونی یا وکالت طلاق بهعنوان یکی از مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق الزامی است.
برای انجام سریعتر مراحل دریافت حق طلاق و وکالتنامه چه میتوان کرد؟
با توجه به اینکه وجود وکیل به زن کمک میکند تا بتواند راحتتر حق طلاق را دریافت کند، میتوانید با وکلای متخصص وکیل خانواده در تماس باشید و مشاورههای لازم را در این زمینه دریافت کنید.