نحوه تنظیم شکواییه

تنظیم شکایت نامه

اولین گام برای طرح دعوی، چه دعوی حقوقی چه کیفری، تنظیم شکواییه است. شکواییه، فرم مخصوصی است که حاوی مشخصات شاکی، مشتکی‌عنه و موضوع دعوی است. اگرچه شاکی نیز می‌تواند شکایت نامه خود را به‌تنهایی تنظیم کند.

اما ازآنجایی‌که شکواییه‌نویسی باید مطابق قانون آیین دادرسی کیفری انجام شود، بهتر است، برای تنظیم شکواییه از یک وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرید.

تنظیم شکایت‌نامه در گروه حقوقی وکیل خانواده به دست وکلای پایه یک دادگستری، در سریع‌ترین زمان و با دقت بالا انجام می‌شود. اگر می‌خواهید شکواییه پرونده شما توسط متخصصین تنظیم شود، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تنظیم شکوائیه با وکیل

تنظیم صحیح شکواییه و رعایت قوانین مربوطه نقش حیاتی در احقاق حقوق متقاضی دارد. به‌طوری‌که اگر متن شکواییه نامناسب باشد، نتیجه قضاوت منجر به شکست شاکی خواهد شد.

بنابراین، در قدم اول بهترین راه‌حل سپردن پرونده به یک وکیل پایه یک دادگستری است تا بتواند در تمامی مراحل دادرسی اقدام لازم را در زمان مناسب انجام دهد. درصورتی‌که از نظر مالی قادر به اخذ وکیل نیستید، توصیه می‌شود از مشاوره حقوقی استفاده کنید و شکواییه خود را با جلب نظر و تجربه یک وکیل پایه یک دادگستری تنظیم کنید.

وکلای پایه یک مؤسسه حقوقی وکیل خانواده، شکایت‌نامه‌های شما را در سریع‌ترین زمان ممکن تنظیم و ارسال می‌کند.

فرم درخواست تنظیم شکواییه

برای ثبت درخواست تنظیم شکوائیه می‌توانید فرم زیر را تکمیل یا از طریق واتس‌اپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

فرم دادخواست

اهمیت استفاده از وکیل برای تنظیم شکواییه

نوشتن شکواییه قدم اول برای مطرح‌کردن دعاوی حقوقی و کیفری در مراجع قضایی است. هر چند مطابق قانون آیین دادرسی کیفری، اشخاص می‌توانند بدون وکیل نیز شکواییه خود را تنظیم کنند؛ اما برای نوشتن شکایت‌نامه خوب باید قانون و مقررات لازم دررابطه‌با آن رعایت گردد.

برای مثال در جرایمی قابل‌گذشت، اگر شاکی با تنظیم شکایت‌نامه و تعقیب متهم را شروع نکند، پرونده کیفری خودبه‌خود رسیدگی نمی‌شود؛ بنابراین نحوه تنظیم شکوائیه و نگارش آن باید طوری باشد که شرح دقیق واقعه و خواسته متقاضی را به طور واضح بیان کند که تخصص و دانش حقوقی بالایی لازم دارد.

لازم به ذکر است درصورتی‌که برخی از اطلاعات در شکواییه ناقص یا اشتباه وارد شود، ممکن است منجر به رد شکایت از سوی مراجع کیفری و هدر رفتن هزینه شکایت می‌شود. رد شکایت از سوی مرجع کیفری، تبعات منفی دیگری از جمله فرار متهم یا ازبین‌بردن آثار جرم خواهد داشت؛ بنابراین توصیه می‌شود، پیش از هر گونه اقدام حقوقی با یک وکیل مشورت کنید.

محتوای شکواییه چیست؟

شکواییه یک فرم مخصوص است که محتوای آن از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. از جمله:

  • مشخصات شاکی شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، شغل و نشانی فرد شاکی
  • مشخصات مشتکی‌عنه شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، شغل و نشانی فرد مشتکی‌عنه تا جایی که در دسترس است.
  • موضوع دعوا یا عنوان طرح دعوا
  • نام و مشخصات وکیل در صورت نیاز
  • دلایل و ضمائم شامل دلایل و مدارکی که بر مبنای آن دعوا طرح شده مانند شهود
  • زمان و نشانی محل وقوع جرم

انواع شکواییه رایج و عناوین آن

همه‌روزه شکایت‌های متنوع و متعددی در دادسراهای سراسر کشور مطرح می‌شود. از جمله شکوائیه‌های رایج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرقت تعزیری
  • ضرب‌وجرح عمدی
  • کلاه برداری
  • خیانت در امانت
  • تخریب اموال

با توجه انسجام، پیوستگی و ارتباط هر یک از مراحل رسیدگی از جمله مراحل بدوی و تجدید نظر، اخذ وکیل منجر به بهبود روند پیگیری می‌شود. این امر همچنین شانس موفقیت در دعوی را افزایش می‌دهد.

نوشتن شکوایه

جمع‌بندی

برگه‌ای که برای شروع رسیدگی و ثبت دعوی کیفری، به مراجع کیفری و دادسراها ارائه می‌شود. شکایت‌نامه یا شکوائیه نام دارد. اگرچه اغلب افراد می‌توانند موضوع و شرح دعوا را به زبان خودشان بنویسند؛ اما با استفاده از راهنمایی وکلا، شکواییه حقوقی و قانونی تنظیم می‌گردد که روند قانونی دعوی را سریعت می‌بخشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم شکواییه با کارشناسان موسسه حقوقی وکیل خانواده در ارتباط باشید. وکیل خانواده آماده است تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی به سؤالات شما در خصوص نحوه تنظیم شکایت‌نامه یا شکواییه پاسخ دهند.

سؤالات متداول

در خصوص ضرر و زیان ناشی از جرم، تنظیم صرف شکواییه منجر به جبران خسارت خواهد شد؟

در صورت وقوع ضرر و زیان، این مسئله باید در شکواییه مورد مطالبه قرار گیرد. در غیر این صورت با ارائه دادخواست به دادگاه حقوقی جبران خسارت به طور مجزا درخواست شود.

شکواییه چه تفاوتی با دادخواست دارد؟

به‌طورکلی شکواییه برای شکایت از جرائم استفاده می‌شود؛ اما دادخواست در دعاوی حقوقی به کار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *