قانون جدید طلاق از طرف زن

قانون جدید طلاق از طرف زن

در گذشته حق طلاق از حقوق انحصاری مرد تلقی می‌شد؛ بنابراین مرد می‌توانست در هر زمانی اقدام به طلاق دادن همسر خود کند. در طول سال‌های اخیر تغییراتی در طلاق از سوی خانم‌ها رخ‌داده است که فرایند طلاق را برای زنان به‌مراتب راحت‌تر کرده است. در قانون جدید، زنان با ارائه دلایل محکمه‌پسند به دادگاه از جمله موارد عسروحرج، وکالت در طلاق و شروط ضمن عقد می‌توانند حکم طلاق خود را بگیرند.

هم اکنون سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه طلاق استفاده از خدمات یک وکیل خانواده است تا با بررسی پرونده طلاق، قوانین موضوعه و شرایط و انتظارات هریک از طرفین فرایند طلاق را آغاز کند.

گروه وکلای وکیل خانواده آماده‌اند شما را در مراحل مختلف طلاق همراهی کنند.

در قانون جدید شرایط طلاق از طرف زن چگونه است؟

دادگاه شرایط خاصی را برای پذیرش درخواست طلاق از طرف زن فراهم کرده است، اگر مرد نتواند این شرایط را مهیا کند، طلاق از سوی زن به‌راحتی قابل‌انجام است. البته منوط به اینکه زوجه برای اثبات این شرایط دلایل محکمه پسندی ارائه کند. از جمله شرایط زن برای درخواست طلاق موارد زیر قابل‌اشاره است:

  • وکالت در طلاق: زوجین می‌توانند در عقد نکاح خود شرط وکالت در طلاق را مقرر کنند که در این صورت زن وکیل و وکیل در توکیل شوهر می‌شود تا در صورت رخ‌دادن شرایطی یا به طور مطلق بتواند خود را مطلقه کند.
  • شروط ازدواج: امروزه عقد نکاح شروط دوازده‌گانه‌ای دارد از جمله لزوم پرداخت نفقه و غیره و در صورت خودداری شوهر از انجام این شروط زن می‌تواند با اثبات عدم رعایت این شروط برای طلاق به قاضی مراجعه کند.
  • عسروحرج زوجه: بر خلاف دو مورد قبلی که شرایط قراردادی و در اختیار اراده طرفین بودند، عسروحرج شرایط مصرح قانونی است که براساس آن ادامه زندگی زوجه با زوج سخت، دشوار و غیرقابل‌تحمل خواهد بود. برای مثال اعتیاد زوج. زن با اثبات این موارد می‌تواند درخواست طلاق کند.
  • غیبت زوج: درصورتی‌که شوهر به مدتی غایب مفقودالاثر باشد زوجه می‌تواند با رعایت تشریفاتی از جمله درج سه نوبت آگهی در روزنامه‌های محلی و کثیرالانتشار و غیره درخواست طلاق یک‌طرفه کند.
  • عدم پرداخت نفقه: درصورتی‌که شوهر از پرداخت نفقه امتناع کند طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی می‌تواند درخواست طلاق کند.
  • کراهت از شوهر: قانون‌گذار همچنین به زن امکان داده تا در صورت داشتن تنفر از همسر خود نسبت به درخواست طلاق اقدام کند.

یک وکیل طلاق از طرف زن می‌تواند با ارائه دلیل محکمه‌پسند و دفاع مؤثر شما را در فرایند طلاق همراهی کند؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم پیش از اقدام حقوقی با یک متخصص حقوقی مشورت کنید.

در قانون جدید شرایط طلاق از طرف زن چگونه است؟

دلایل محکمه‌پسند برای طلاق از طرف زن

برای انجام فرایند طلاق زن باید مدارک و اسناد ضروری که صحت ادعای وی را تأیید می‌کند، به دادگاه ارائه کند تا دادگاه به نفع وی حکم صادر کند. طبعاً در صورت اخذ وکیل، زن راحت‌تر به حق‌وحقوق خود می‌رسد، بدون آن که نیاز باشد در جلسات دادگاه شرکت کند.

برای مثال در صورت سوء رفتار شوهر، گواهی پزشکی قانونی مدرک معتبری برای اثبات عسروحرج زن خواهد بود.

ما برای شما چه کار می کنیم؟

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق می‌گیرد؟

مهریه با وقوع عقد نکاح بر عهده زوج قرار می‌گیرد. صرف درخواست طلاق از طرف زن منجر به اسقاط مهریه نمی‌شود. در واقع مهریه در هر شرایطی متعلق به زوجه است حتی در صورت طلاق.

در برخی موارد از جمله طلاق توافقی، زوجین در خصوص میزان مهریه و نحوه پرداخت آن به توافق خواهند رسید.

پادکست شماره 1 - طلاق توافقی

طلاق از طرف زن چقدر طول می‌کشد؟

به‌طورکلی نمی‌توان مدت فرایند دادرسی طلاق را پیش‌بینی کرد. این مسئله به عوامل مختلفی از جمله نوع طلاق، شدت اختلافات و غیره بستگی دارد. برای مثال طلاق توافقی و طلاق با حق طلاق به‌مراتب راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود. اما قطعاً اخذ وکیل متخصص و ماهر تا حد زیادی می‌تواند روند طلاق را کوتاه و حق و حقوق شما را حفظ کند.

طلاق از طرف زن چقدر طول می‌کشد؟

شما می‌توانید برای بررسی شرایط پرونده خود و ارائه راهکار مناسب با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.

جمع‌بندی

برخلاف گذشته زن نیز می‌تواند درخواست طلاق کند و با اثبات شرایط مندرج در قانون بدون نیاز به رضایت شوهر خود را مطلقه کند.

طبق قانون جدید طلاق از طرف زن، اگر زوجه بتواند اسناد و مدارک کافی برای اثبات شرایط طلاق به دادگاه ارائه کند و ثابت کند که ادامه زندگی برایش غیرقابل‌تحمل است، می‌تواند از شوهر خود طلاق بگیرد.

مؤسسه حقوقی وکیل خانواده شامل وکلای پایه یک دادگستری است که آماده‌اند شما را در امر طلاق همراهی کند.

نظرات موکلین وکیل خانواده

سؤالات متداول

آیا صرف محکومیت قطعی شوهر مجوز طلاق از طرف زن است؟

در صورت محکومیت قطعی شوهر به حبس پنج سال و بیشتر زن می‌تواند از دادگاه درخواست طلاق کند.

آیا شرکت در جلسات مشاوره برای طلاق ضروری است؟

طبق قانون جدید متقاضیان طلاق باید ابتدا جلسات مشاوره را طی کنند و سپس درخواست طلاق کنند.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

Hidden
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی

وکیل طلاق توافقی

talagh-tavafogh