برای ایرانیان مقیم فرانسه، موضوع طلاق کمی پیچیدهتر است. بهدلیل اینکه احوال شخصیه ایرانیان حتی در خارج از کشور تابع قوانین ایران است، برای طلاق قانونی و معتبر، الزاماً باید از طریق دادگاهی در ایران اقدام شود. این موضوع بهویژه در مسائلی همچون ممنوعالخروجی، ارث و میراث اهمیت دارد.
برای تسهیل این روند، بسیاری از ایرانیان مقیم فرانسه با واگذاری وکالت به وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور، مراحل طلاق خود را پیگیری میکنند. این وکلا به نمایندگی از موکل خود در دادگاه خانواده ایران حضور یافته و پرونده را به نتیجه میرسانند.
با استفاده از سامانههای الکترونیکی همچون ثنا و میخک نیز، امکان واگذاری وکالت بهصورت آنلاین فراهم شده است. همچنین، این روش علاوهبر سرعت بخشیدن به روند رسیدگی، هزینهها را کاهش داده و نیاز به حضور فیزیکی در ایران را مرتفع میسازد.
در صورتی که به وکیل طلاق توافقی در فرانسه نیاز دارید، با مشاوران حقوقی وکیل خانواده در ارتباط باشید.
- طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق در مدت 20 الی 60 روز کاری
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- مشاوره رایگان (واتساپ و تماس)
- پشتیبان اختصاصی برای شما در طول پرونده
- وکیل متخصص حوزه خانواده و طلاق
طلاق ایرانی در فرانسه
طلاق توافقی سریعترین و کمهزینهترین راه برای جدایی زوجین ایرانی مقیم خارج از کشور است. اگر هر دو طرف بر سر مسائلی نظیر حضانت فرزند، مهریه و تقسیم اموال توافق کنند، میتوانند با کمک یک وکیل طلاق توافقی پایه یک دادگستری در ایران، مراحل طلاق را طی کنند. فرقی نمیکند چه مدت از زمان ازدواج گذشته باشد، زوجین در هر زمانی میتوانند برای طلاق توافقی اقدام کنند.
اما اگر توافقی بین زوجین وجود نداشته باشد، طلاق یکطرفه نیز امکانپذیر است. البته این نوع طلاق، مراحل پیچیدهتر و زمانبرتری نسبت به طلاق توافقی دارد و مستلزم دلایل قانونی برای درخواست طلاق است که برای ایرانیان مقیم فرانسه، طلاق یکطرفه نیز قابل پیگیری خواهد بود.

شرایط و مراحل طلاق در فرانسه
طلاق در فرانسه برای ایرانیان مقیم این کشور، با توجه به توافق یا عدم توافق زوجین، شرایط و مراحل متفاوتی دارد. در صورتیکه هر دو طرف به جدایی رضایت دهند، فرآیند طلاق توافقی در پیش گرفته میشود.
در این نوع طلاق، زوجین باید حداقل ۶ ماه جدا از هم زندگی کرده باشند و سپس با کمک وکیل، درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهند. دادگاه پس از بررسی درخواست، معمولا فرصت ۳ ماهه برای بازنگری زوجین در تصمیم خود قائل میشود. در صورتیکه پس از این مدت همچنان بر جدایی اصرار ورزند، حکم طلاق صادر خواهد شد.
اما در طلاق یک طرفه، شرایط پیچیدهتر است و معمولا زمانی امکانپذیر است که زوجین حداقل ۶ سال جدا از هم زندگی کرده باشند. در این موارد، دلایل موجهی نظیر خیانت، خشونت خانگی، یا عدم سازگاری شخصیتی باید توسط دادگاه بررسی و احراز شود.
در هر دو نوع طلاق ایرانیان در فرانسه، حضور وکیل برای زوجین بسیار توصیه میشود تا از حقوق خود به بهترین نحو دفاع کنند و فرآیند طلاق را بهصورت قانونی و مطمئن به پایان برسانند.
- مشاوره رایگان (واتساپ و تماس)
- جلسه با وکیل متخصص طلاق (حضوری یا آنلاین)
- تنظیم توافقنامه با توجه به توافق شما
- داشتن یک پشتیبان اختصاصی برای شما
- حضور وکیل پایه یک دادگستری به جای شما
- بدون نیاز به حضور شما
طلاق در فرانسه چقدر زمان میبرد؟
مدت زمان طلاق ایرانیان ساکن فرانسه به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به میزان توافق زوجین بر سر مسائل مهمی چون حضانت فرزند و تقسیم اموال اشاره کرد. با اینحال، طلاق حتی در سادهترین حالت نیز یک فرآیند حقوقی پیچیده است که نیازمند زمان و هزینه خواهد بود.
به همیندلیل، مشاوره با یک وکیل خانواده متخصص در امور طلاق بسیار توصیه میشود. یک وکیل نهتنها شما را در درک حقوق قانونیتان یاری میکند، بلکه بهترین راهکار را برای نوع طلاق (توافقی یا یک طرفه) متناسب با شرایط شما پیشنهاد میدهد.
پادکست شماره 1 - طلاق توافقی
طلاق با قانون ایران
ایرانیانی که در فرانسه سکونت دارند و قصد دارند مطابق قوانین ایران طلاق بگیرند، با موانعی حقوقی روبرو هستند. با وجود اینکه قوانین طلاق در ایران بر اساس احکام شرعی استوار است، اما برای اینکه حکم طلاق صادره از دادگاههای ایران، در کشور فرانسه به رسمیت شناخته شود، باید شرایط خاصی را رعایت کرد.
از جمله این شرایط برای طلاق ایرانی در فرانسه میتوان به تأیید اعتبار مدارک ازدواج و طلاق توسط مراجع ذیصلاح، ترجمه دقیق کلیه مدارک به زبانهای انگلیسی یا فرانسوی و در برخی موارد، تأییدیه یک وکیل محلی مبنی بر مطابقت حکم صادره با قوانین ایران اشاره کرد.
همچنین، این فرآیند پیچیده حقوقی، نیازمند مشاوره با وکلای متخصص در حوزه حقوق خانواده و بینالملل است تا اطمینان حاصل شود که تمامی مراحل قانونی بهدرستی طی شده و حکم طلاق در فرانسه قابل اجرا باشد.
تقسیم اموال بعد از طلاق
در فرانسه، نحوه تقسیم اموال در طلاق به توافق یا عدم توافق زوجین بستگی دارد. اگر هر دو طرف بر سر طلاق و تمام جزئیات آن از جمله تقسیم اموال و حضانت فرزند توافق داشته باشند، قاضی معمولا حکم به طلاق بر اساس همین توافقات میدهد.
اما در صورتی که زوجین نتوانند به توافق برسند، قاضی با توجه به قوانین حاکم بر طلاق و با در نظر گرفتن عواملی نظیر مدت زمان ازدواج، درآمد هر یک از زوجین و میزان مشارکت آنها در کسب و کار خانواده، تصمیمگیری میکند. در این حالت، قاضی میتواند اموال مشترک را با در نظر گرفتن تمامی شرایط، بهصورت مساوی یا نامساوی تقسیم کند.
حضانت فرزند در فرانسه
در فرآیند طلاق در فرانسه، یکی از مهمترین مسائلی که زوجین باید به آن توجه کنند، موضوع حضانت فرزند است. قانون فرانسه بر این باور است که تصمیمگیری در مورد حضانت کودک باید با اولویت قرار دادن مصلحت و بهترین منافع او صورت گیرد.
در حالت ایدهآل، والدین از طریق توافق مشترک به تصمیمگیری در این زمینه میپردازند. اما در صورت عدم توافق، دادگاه با توجه به قوانین حاکم بر حضانت و با در نظر گرفتن عواملی همچون سن کودک، رابطه عاطفی او با هر یک از والدین، شرایط زندگی هر یک از آنها و سایر عوامل مرتبط، تصمیمگیری خواهد کرد.

مزایای داشتن وکیل ایرانی طلاق در فرانسه
اگر شما یک ایرانی مقیم فرانسه هستید و قصد طلاق دارید، فرآیند جداییتان حتی اگر در خارج از ایران ازدواج کرده باشید، تابع قوانین کشورمان است. برای انجام مراحل پیچیده طلاق در ایران، بهتر است از تخصص یک وکیل طلاق در فرانسه با تجربه استفاده کنید.
همچنین، با بهرهگیری از خدمات گروه وکلای خانواده، شما میتوانید بهصورت آنلاین و بدون نیاز به سفر به ایران، تمامی مراحل طلاق توافقی خود را انجام دهید.
وکلای متخصص موسسه وکیل خانواده با ارائه مشاوره حقوقی جامع در خصوص قوانین طلاق در ایران و فرانسه، به شما کمک میکنند تا سریعتر و با کمترین دغدغه به نتیجه دلخواه برسید.
علاوهبر این، با تجربه خود در امور خانواده، تمامی مراحل قانونی از جمله تنظیم اسناد، پیگیریهای قضایی و ثبت نهایی طلاق را بر عهده گرفته و شما را در این مسیر همراهی خواهند کرد.
جمع بندی
طلاق توافقی در فرانسه، اگرچه روشی نسبتا سریع و کمدردسر نسبت به طلاق یک طرفه برای پایان دادن به یک ازدواج است، اما همچنان هر نوع طلاق در کشورهای دیگر، فرآیندی پیچیده با جزئیات حقوقی متعدد محسوب میشود.
برای اطمینان از حفاظت از حقوق و منافع خود در این دوران حساس، توصیه میشود که از همان ابتدا با یک وکیل طلاق توافقی یا یک طرفه با تجربه یا موسساتی معتبری نظیر وکیل خانواده مشورت کنید.
چرا که وکیل شما میتواند در مراحل مختلف طلاق راهنماییتان کند، به شما در تنظیم توافقنامه طلاق کمک کرده و از حقوقتان در مورد تقسیم اموال، حضانت فرزندان و سایر مسائل مرتبط با طلاق دفاع نماید.
کل تیم از وکیل تا مشاور و پشتیبان از همه راضی بودم. دستتون درد نکنه
سؤالات متداول
آیا ثبت طلاق ایرانیان در فرانسه کافی است؟
خیر، طلاق ایرانیان مقیم فرانسه، صرف نظر از اینکه در دادگاههای فرانسه به ثبت رسیده باشد، برای اینکه از نظر قوانین ایران نیز معتبر شناخته شود، باید در دادگاههای خانواده ایران نیز به ثبت برسد.
ایرانیان مقیم فرانسه از چه طریقی می توانند به وکیل وکالت دهند؟
برای انجام بسیاری از امور قضایی و کنسولی به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری، دو سامانه مهم در ایران راهاندازی شده است. سامانه ثنا که مختص امور قضایی است، امکان دسترسی به ابلاغیههای قضایی، پیگیری پروندهها و انجام برخی از مراحل دادرسی بهصورت آنلاین را فراهم میکند. از سوی دیگر، سامانه میخک برای ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان خارج از کشور طراحی شده است.
آیا ایرانیان مقیم فرانسه برای طلاق باید در ایران حضور پیدا کنند؟
حضور مستقیم موکل در تمامی مراحل دادرسی الزامی نیست. در صورت داشتن وکیل پایه یک دادگستری، موکل می تواند اختیار پیگیری تمامی امور حقوقی خود را به وکیل تفویض نماید.