هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

هزینه طلاق توافقی

طلاق توافقی یکی از اشکال طلاق است؛ که طی آن زوجین، با رضایت اقدام به طلاق می‌کنند؛ و از هم جدا می‌شوند. در این شرایط معمولا هزینه‌ها بین زوجین تقسیم می‌شود. هرچند گاهی شرایط طور دیگری پیش می‌رود و زوجین توافق می‌کنند؛ که یکی از آن‌ها هزینه‌ها را تقبل کند.

پرداخت هزینه طلاق توافقی شامل پرداخت هزینه محضر، پرداخت هزینه دادگاه، پرداخت حق‌الوکاله و غیره است. هزینه طلاق توافقی نیز مانند مهریه، نفقه و باقی موارد زندگی مشترک، به توافق بین آقا و خانم بستگی دارد و هرکدام که بخواهند می‌توانند هزینه آن را پرداخت کنند.

در صورتی که برای طلاق توافقی به وکیل نیاز دارید می‌توانید با مشاوران وکیل خانواده در ارتباط باشید.

هزینه طلاق توافقی در سال ۱۴۰۲

برای محاسبه هزینه طلاق توافقی در سال 1402 باید مجموع هزینه‌های احتمالی مانند هزینه دادرسی، مشاوره ارجاع شده توسط دادگاه، هزینه‌های ثبت در محضر، حق‌الوکاله و مشاوره‌های اجباری را در نظر بگیرید. موارد زیر مشمول هزینه طلاق توافقی در سال 1402 هستند:

  • هزینه مشاوره‌های اجباری پیش از طلاق که هزینه هر جلسه، 520 تومان است.
  • هزینه دادرسی پرونده طلاق توافقی که 170 هزار تومان است.
  • 140 هزار تومان بابت مشاوره ارجاع شده از طرف دادگاه
  • هزینه ثبت طلاق در دادگاه که 580 تومان است.
  • هزینه وکیل که به نسبت وکلای مختلف، متفاوت است (برای اطلاع از حق الوکاله وکیل طلاق با ما در ارتباط باشید.)

هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟

زمانی که دادخواست طلاق به صورت توافقی و توسط زن و مرد ثبت شده‌است، هزینه‌ها نصف شده و هر طرف نیمی از هزینه‌ها را پرداخت می‌کند. اما اگر مرد یا زن خودش به تنهایی درخواست طلاق توافقی را داده باشد؛ و فرد دیگری دخیل نبوده باشد؛ تمام هزینه‌ها هم بر عهده خود آن فرد است.

هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟
ما برای شما چه کار می کنیم؟

هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

هزینه‌های طلاق توافقی شامل موارد زیر است:

  • هزینه تنظیم دادخواست طلاق
  • هزینه دادرسی
  • هزینه‌های ثبت درخواست در دفتر خدمات الکترونیکی قضایی یا دفاتر دادگاه‌های خانواده
  • هزینه مشاوره دادگاه در مرکز مشاوره خانواده
  • هزینه وکیل
  • هزینه ثبت طلاق در دفاتر رسمی

هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی

 بعد از اینکه درخصوص هزینه طلاق توافقی با همسر خود توافق کردید؛ باید درخصوص هزینه ثبت طلاق هم صحبت کنید. با توجه به اینکه طلاق توافقی یک دعوی غیرمالی است؛ هزینه دادرسی آن هم نسبت به همین موضوع محاسبه می‌شود.

هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی وابسته به پارامترهای مختلف است؛ و همواره تغییر می‌کند. اما حداقل هزینه ثبت طلاق توافقی، 170 هزارتومان است.

هزینه مشاوره دادگاه در طلاق توافقی

دادگاه بر اساس ماده قانون 25 حمایت از خانواده، موظف است که بعد از برگزاری اولین جلسه دادگاه، زوجین را برای مشاوره ارجاع دهد. بعد از برگزاری جلسه مشاوره نتیجه دادگاه برای صادر کردن رای نهایی طلاق ارسال می‌شود. هزینه این دادگاه به رویه مرجع قضایی بستگی دارد؛ و برای هر پرونده متفاوت است.

هزینه مشاوره طلاق از 80 هزارتومان شروع می‌شود؛ و به نسبت اینکه مدرک تحصیلی فرد چه باشد؛ این هزینه متفاوت است. این هزینه برعهده فردی است که درخواست طلاق را عنوان کرده‌است. درصورتی که این درخواست توسط هردو طرف تنظیم شده‌باشد، هزینه طلاق بین طرفین نصف می‌شود.

هزینه طلاق توافقی در محضر

هزینه طلاق توافقی در محضر رقم مشخص و ثابتی ندارد؛ و به نسبت شرایط محضر و طلاق، متفاوت است. این مبلغ از 580 هزار تومان شروع می‌شود؛ و پرداخت آن برعهده زن و مرد است.

پیش از اینکه هزینه دفترخانه محاسبه شود؛ لازم است به یک مورد از هزینه طلاق توافقی در 1402 توجه کنید. در طلاق توافقی گواهی بکارت یا عدم بارداری هم از زن گرفته می‌شود. هزینه این آزمایش‌ها را باید محاسبه کرده و در نظر بگیرید.

پادکست شماره 1 - طلاق توافقی

هزینه وکیل برای طلاق توافقی

با توجه به این اینکه افراد عادی از قوانین آگاهی کافی ندارند و از شرایط آن باخبر نیستند؛ بهتر است که برای پیشبرد کارها از یک وکیل کمک بگیرند. هزینه وکیل طلاق توافقی ثابت نیست؛ و به خود وکیل مرتبط است. دستمزدی که وکیل در نظر می‌گیرد، به شرایط پرونده و حضور یا عدم حضور طرف مقابل بستگی دارد.

چرا که بعضی از زوج‌ها به طور کامل به یک وکیل وکالت می‌دهند؛ و در هیچ‌کدام از جلسات دادگاه حاضر نمی‌شوند. هزینه وکیل طلاق توافقی به‌عهده کسی است که درخواست طلاق را ثبت کرده‌است.

اگر وکیل نداشته باشید؛ می‌توانید خودتان مراحل طلاق توافقی را طی کنید. به یاد داشته باشید که این کار پیچیده و زمان‌بر است و بدون حضور وکیل انجام مواردی مانند پیگیری طلاق یا درخواست مهریه بیشتر طول می‌کشد.

اگر می‌خواهید تمام مراحل طلاق توافقی بدون نیاز به حضور شما در هیچ زمانی و در مدت زمان بسیار کوتاه‌تر از 8 الی 10 ماه انجام شود؛ می‌توانید با وکلای ما در گروه حقوقی وکیل خانواده در ارتباط باشید.

هزینه وکیل برای طلاق توافقی

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل

 درصورتی که برای طلاق، وکیل نداشته باشید؛ هزینه ثبت طلاق 200 تا 220 هزار تومان می‌شود. درکنار آن هزینه‌های دیگری مانند هزینه مشاوره دادگاه خانواده، محضر و دفترخانه هم وجود دارد؛ که باید پرداخت شود . این هزینه‌ها به نسبت دفترخانه و محضر متفاوت خواهد بود. با توجه به اینکه در این مسیر پیچیدگی زیادی وجود دارد، بهتر است؛ به کمک یک وکیل این کار را انجام دهید.

هزینه طلاق غیابی

درخواست طلاق ممکن است یک طرفه باشد؛ که در این صورت هزینه طلاق غیابی به عهده همان فرد است. هزینه طلاق غیابی به جنسیت فرد بستگی ندارد؛ و برای هر دوطرف برابر است. این فرد موظف است هزینه دادرسی، هزینه بررسی پرونده و مشاوره و ثبت طلاق را پرداخت نماید.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

بعد از اینکه با وکییل درخصوص حق‌الوکاله توافق کردید؛ لازم است که یک سری مدارک را به دست او برسانید؛ تا پرونده را باز کند. مدارک طلاق توافقی عبارتند از:

  • شناسنامه زوجین
  • تصویر کارت ملی زوجین
  • سند ازدواج یا رونوشت آن
  • وکالت طلاق (خانم صورتی می‌تواند این وکالت را به وکیل بدهد؛ که حق طلاق داشته باشد)

هزینه وکیل طلاق توافقی چقدر است؟

هزینه وکیل توافقی یا هزینه طلاق در صورت داشتن حق طلاق، از یک سری هزینه ثابت و حق وکاله تشکیل می‌شود. بخش ثابت مربوط به هزینه‌های اداری است. حق‌الوکاله هم به نسبت پرونده و شرایط وکیل و مدت سابقه کاری او و تجربه وکیل متفاوت است. البته در طلاق یک طرفه، دستمزد وکیل ممکن است متفاوت باشد.

سخن آخر

طلاق یکی از تصمیمات دشوار زندگی است؛ که در مراحل اداری هم پروسه پیچیده و سختی دارد. وجود یک وکیل در این پروسه می‌تواند برای شما بسیار مفید و کمک کننده باشد. با داشتن وکیل، نه تنها پروسه طلاق سریع‌تر انجام می‌شود؛ که در خصوص حقوق خود اطلاعات بهتری داشته و دچار اشتباه نشوید.

هزینه طلاق توافقی شامل موارد مختلفی مانند هزینه محضر، پرداخت هزینه دادگاه، پرداخت حق‌الوکاله و غیره است که پرداخت آن برعهده هردو طرف، یا طرف درخواست دهنده می‌باشد.

نظرات موکلین وکیل خانواده

سوالات متداول

هزینه طلاق توافقی با کدام یک از زوجین است؟

هزینه طلاق توافقی باید بین طرفین تقسیم شود. اما درصورت توافق، یکی از زوجین می‌تواند هزینه‌ها را تقبل کند.

طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد؟

اجرایی شدن طلاق به 2 تا چند ماه زمان نیاز دارد؛ که در صورت امکان، این فرایند در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.

آیا گروه حقوقی وکیل خانواده مجوز دارد؟

بله، وکیل خانواده تمام مجوزهای لازم قوه قضاییه، ثبت اسناد و کانون وکلای دادگستری مرکز اخد کرده است. در صورتی که مایل باشید هنگام اخذ قرارداد می‌توانید مجوزها را مشاهده کنید.

من میخواهم که موسسه وکیل خانواده وکیلم باشد، چه کار باید بکنم؟

برای این کار تنها کافیست که از طریق تماس، واتساپ و یا تلگرام با شماره 09914218681 در ارتباط باشید.
کارشناسان حقوقی ما تمام توضیحات لازم را به شما می‌دهند.

بنا به دلایلی امکان حضور در دفتر وکیل خانواده و جلسه را ندارم!

نگران نباشید؛ جسله شما با وکیل می‌تواند به صورت حضوری، آنلاین و یا تلفنی برگزار شود. تنها کافیست با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید تا توضیحات لازم را به شما بدهند.

6 پاسخ

  1. هزینه طلاق توافقی از طرف شما شرایط پرداخت اقساطی هم داره؟
    هرجا پرسیدم واقعا قیمتا بالا بود در توانم نیست…

  2. جهت پرداخت هزینه های طلاق توافقی قرارداد بسته میشود؟ با وکیل یا با موسسه ؟

    1. سلام و درود
      قرارداد شما با موسسه تنظیم میشه و وکالت شما به وکلای موسسه داده میشه.

  3. سلام
    من برای پرونده طلاقم وکیل دارم
    ایشون بهم گفتن قبل شروع کار 5 تومن واریز کن بعد تموم شدن و اومدن رای قطعی 15 تومن
    میخوام بدونم دقیقا هزینه طلاق توافقی چقدره زیاد نیست این؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

Hidden

وکیل طلاق توافقی

talagh-tavafogh