طبق قانون مدنی مرد میتواند در هر زمانی که بخواهد با رعایت تشریفات طلاق از جمله ثبتنام در سامانه طلاق، شرکت در جلسات مشاوره و ثبت دادخواست طلاق از همسر جدا شود، بدون آن که نیاز به ارائه و اثبات دلیل جدایی خود باشد.
اگرچه زن نیز میتواند مانند مرد درخواست طلاق کند، اما او باید برای درخواست طلاق از شوهر دلایل محکمه پسندی ارائه کند. در غیر این صورت اگر مرد مخالف طلاق باشد، زن نمیتواند از شوهرش جدا شود.
در این مقاله از وکیل خانواده به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که عدم رضایت مرد در طلاق از طرف زن چه تاثیری در روند طلاق دارد. برای دریافت بهترین راهکار حقوقی برای جدایی متناسب با شرایط پرونده شما با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
- طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق در مدت 20 الی 60 روز کاری
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- مشاوره رایگان (واتساپ و تماس)
- پشتیبان اختصاصی برای شما در طول پرونده
- وکیل متخصص حوزه خانواده و طلاق
تأثیر مخالفت مرد در طلاق از طرف زن
بر اساس قانون زن میتواند با ارائه دلایلی از جمله عسروحرج، غیبت شوهر، عدم پرداخت نفقه و غیره برای جدایی از شوهر خود اقدام کند.
درصورتیکه زن خواهان طلاق باشد باید علاوه بر پر کردن فرم درخواست طلاق، دلایلی مبنی بر وجود شرایط قانونی طلاق از طرف زن را نیز ارائه و اثبات کند. خانمها همچنین باید تشریفات خاصی از جمله ثبتنام در سامانه تصمیم، شرکت در جلسات مشاوره و ثبت الکترونیکی دادخواست طلاق از طریق دفاتر خدمات قضایی را نیز رعایت کنند.
بهطورکلی مرد نمیتواند مانع ثبت درخواست طلاق زن در دفاتر خدمات قضایی الکترونیک شود. اما اگر زنی که میخواهد از شوهرش طلاق بگیرد، دلایل محکمه پسندی نداشته باشد و شوهر نیز راضی به طلاق نباشد؛ روند طلاق ناموفق خواهد بود.
در چه مواردی رضایت مرد برای طلاق مهم نیست؟
در مواردی رضایت مرد برای طلاق اهمیتی ندارد و زن بهراحتی میتواند طلاق بگیرد. از جمله مواردی که زن میتواند بدون جلب رضایت زوج اقدام به اخذ طلاق کند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود عسر و حرج: عسر و حرج شرایطی است که طبق قانون زندگی با مرد غیر ممکن غیرقابلتحمل شده است از جمله بیماری، عدم پرداخت نفقه و غیره.
- وکالت در طلاق: اگر مرد ضمن عقد نکاح یا سند دیگری به طور رسمی به زن وکالت در طلاق بدهد او میتواند بدون اذن شوهر خود را طلاق دهد.
- شروط ضمن عقد ازدواج: اگر در عقدنامه شرایطی تعیین شده باشد و شوهر به آنها عمل نکند، با اثبات وجود ضمانت اجرای طلاق، زن میتواند درخواست طلاق کند.
در این سه مورد درصورتیکه زن درخواست طلاق دهد و مرد راضی به طلاق نشود، امکان طلاق حتی در مواردی طلاق غیابی هم وجود دارد.
- مشاوره رایگان (واتساپ و تماس)
- جلسه با وکیل متخصص طلاق (حضوری یا آنلاین)
- تنظیم توافقنامه با توجه به توافق شما
- داشتن یک پشتیبان اختصاصی برای شما
- حضور وکیل پایه یک دادگستری به جای شما
- بدون نیاز به حضور شما
تاثیر بخشش مهریه در مخالفت مرد
اگر زن بهخاطر عسر و حرج، شروط ضمن عقد نکاح یا طلاق با حق طلاق درخواست طلاق کند و به تواند ادعا خود را به قاضی دادگاه ثابت کند، میتواند هم مهریه خود را بگیرد و هم از شوهر خود جدا شود بدون آن که مخالف مرد در صدور رأی قطعی تأثیری بگذارد.
درحالیکه از زن دلیلی برای جدایی نداشته باشد یا نتواند دلایل خود را با اثبات برساند، نمیتواند بهراحتی با بخشیدن مهریه خود طلاق بگیرد. در واقع، ضربالمثل مهرم حلال جونم آزاد چندان هم در واقعیتی که مرد راضی به طلاق نباشد، درست نیست.
زمانی زن با بخشیدن مهریه موفق به طلاق میشود که مرد رضایت دهد و به عبارتی زوجین نسبت به طلاق توافقی، راضی شده باشند.
پادکست شماره 1 - طلاق توافقی
در صورت عدم رضایت مرد برای طلاق زن باید چه کاری انجام دهد؟
اگر زن خواهان جدایی باشد و مرد راضی نباشد، در اولین قدم باید نسبت به اخذ مشاوره حقوقی با وکیل طلاق اقدام شود تا ضمن بررسی شرایط موجود راهکار مناسبی ارائه شود و همچنین دلایل محکمه پسندی جهت اثبات لزوم طلاق یکطرفه به محضر دادگاه ارائه شود.
اخذ وکیل طلاق از طرف زن نهتنها امکان موفقیت پرونده را افزایش میدهد؛ بلکه مدت روند طلاق را کوتاهتر و حق و حقوقتان را حفظ خواهد کرد.
جمعبندی
طلاق یکی از پیچیدهترین مسائل مابین زوجین است. اگر زن درخواست طلاق کند و مرد راضی به طلاق نباشد، روند طلاق پیچیده و طولانی خواهد شد. در این صورت زن تنها با ارائه دلایل قانونی محکمهپسند و اثبات وجود شرایط قانونی طلاق از جمله عسروحرج، شروط ضمن عقد نکاح و وکالت در طلاق میتواند بدون اخذ رضایت همسر اقدام به طلاق کند.
وکلای مؤسسه حقوقی وکیل خانواده آمادهاند شما عزیزان را در مسیر دشوار طلاق با ارائه خدماتی از جمله مشاوره حقوقی و وکالت در طلاق همراهی و پشتیبانی کنند.
کل تیم از وکیل تا مشاور و پشتیبان از همه راضی بودم. دستتون درد نکنه
سؤالات متداول
مرد تا چه مدت میتواند زن را طلاق ندهد؟
اگر مرد همهٔ حقوق زن را رعایت کند و زن دلیل قانع کندهای برای طلاق ارائه ندهد، مرد میتواند تا هر موقع که بخواهد از طلاق جلوگیری کند.
اگر مرد راضی به طلاق نباشد آیا میتواند حقوق زن را ندهد؟
رعایت حقوحقوق زوجه ربطی به درخواست طلاق ندارد و مرد باید چه در طول زندگی مشترک چه در زمان طلاق نسبت به رعایت آن اقدام کند. در غیر این صورت زوجه میتواند به طور قانونی حقوق خود را مطالبه کند.