اولین مرحلهای که برای طلاق گرفتن باید انجام دهید؛ این است که دادخواست طلاق را ثبت کنید. برای اینکه از جزئیات دادخواست طلاق توافقی باخبر شوید؛ میتوانید نگاهی به یک نمونه دادخواست طلاق توافقی بیندازید.
در صورتی که قصد طلاق توافقی داشته باشید، باید دادخواست طلاق توافقی تنظیم کنید. به دلیل پیچیدگیهای این کار، پیشنهاد ما این است که حتما روند جدایی و تنظیم دادخواست طلاق توافقی را با وکیل متخصص پیش ببرد.
وکلای گروه حقوقی وکیل خانواده در مدت بسیار کوتاهی، بدون نیاز به حضور شما در هیچ مرحلهای میتوانند تنظیم دادخواست طلاق توافقی را انجام دهند و رای طلاق توافقی را بگیرند.
اگر به وکیل طلاق توافقی نیاز دارید، از طریق تماس یا واتساپ با ما در ارتباط باشید.
"*" indicates required fields
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است؛ که در آن زن و شوهر با جدایی و تمام شرایطش موافق بوده و در خصوص جزئیات با هم کنار آمدهاند. این نوع طلاق به خاطر رضایت طرفین، جزئیات و پیچیدگی کمی داشته؛ و خیلی زو د تمام میشود.
هر یک از زوجین برای ثبت دادخواست طلاق، لازم است که مدارک خود شامل شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج را به دادگاه ارائه بدهد؛ و بعد از ثبت دادخواست طلاق، دادخواست صدور گواهی عدم سازش را به دادگاه بدهند.
تنظیم دادخواست طلاق توافقی
دادخواست طلاق توافقی ممکن است توسط یکی از طرفین ثبت شود؛ یا اینکه وکلای آنها این کار را انجام دهند. با مطالعه نمونه دادخواست طلاق توافقی متوجه میشوید؛ که لازم است که حتما برخی از جزئیات ثبت شده؛ و در دادخواست ذکر شوند .
در دادخواست طلاق توافقی همواره لازم است که مشخصات خواهان، خوانده، وکیل خواهان در صورت وجود، وکیل خوانده در صورت وجود، نوع خواسته و دلایل و منضمات آن به دقت ذکر شوند.
این مشخصات باید بر اساس نام، نام خانوادگی، نام پدر، شغل و محل اقامت هرکدام از طرفین دادخواست یا وکلای آنها ثبت شوند.
نمونه دادخواست طلاق توافقی از طرف یکی از زوجین
ریاست محترم دادگاه اینجانب…..
بر اساس عقدنامه شماره….. به تاریخ….. در دفترخانه….. با سرکار خانم/ جناب آقای….. به عقد دائم یکدیگر درآمدیم.
اما متأسفانه به دلیل اختلافات لاینحل زیاد، امکان ادامه زندگی مشترک را با یکدیگر نداریم. بر این اساس از ریاست محترم دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش را خواستاریم.
نمونه دادخواست طلاق توافقی از طرف وکیل یکی از زوجین
ریاست محترم دادگاه
موکل بنده به نام و نام خانوادگی….. بر اساس سند نکاحیه….. به ثبت در دفترخانه….. در تاریخ…..با زوج/زوجه به نام و نام خانوادگی….. عقد نموده است.
اما در حال حاضر به دلیل مشکلات متعدد در زندگی زناشویی، امکان ادامه زندگی مشترک برای هیچ یک از زوجین میسر نیست. بر این اساس زوجین از دادگاه محترم تقاضا دارند که به منظور طلاق توافقی، گواهی عدم امکان سازش را صادر کند.
پادکست شماره 1 - طلاق توافقی
چند نکته مهم درخصوص طلاق توافقی
زن و شوهر باید پیش از تنظیم دادخواست طلاق توافقی، درخصوص مسائل مختلف صحبت کرده؛ و با هم به یک نقطه مشترک برسند. مثلا مسئله حضانت بچهها باید مطرح شده؛ و درخصوص آن توافق حاصل شود. درصورتی که درمورد مسائل مختلف مربوط به طلاق صحبت و مصالحه نشود؛ احتمال اینکه مشکلاتی درحین طلاق رخ بدهد؛ زیاد است.
همچنین مهریه از مهمترین مسائلی است که باید درمورد آن صحبت کرده؛ و تکلیف آن مشخص شود. رایج است که زن برای گرفتن حقوق دیگر خود مانند حضانت فرزند، همه یا بخشی از مهریه را میبخشد.
نحوه تنظیم سند برای طلاق توافقی
یکی از مهمترین مراحل طلاق توافقی، تنظیم سند است. سند طلاق باید در خصوص مباحث مخلتف تنظیم شود؛ تا بعد از طلاق هیچ کدام از زوجین نارضایتی نداشته باشند.
- به این ترتیب سند سازش ممکن است؛ به اشکال مختلف تنظیم شود؛ که شامل موارد زیر است:
- تنظیم سند سازش به صورت دستی توسط خود زوجین و سپس تایید آن در دادگاه
- تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی و ثبت قانونی آن
- توافق در دادگاه و تنظیم صورت جلسه دادگاه درخصوص این توافق
سخن آخر
برای اینکه سند طلاق توافقی را به درستی تنظیم کنید؛ بهتر است حتما ابتدا به نمونه دادخواست طلاق توافقی یک نگاه بیندازید. با اینکار آشنایی لازم را در خصوص رویه پرونده طلاق توافقی و جزئیاتی که باید ذکر کنید، بهدست آورده؛ و به مشکل برنمیخورید.
همچنین به یاد داشته باشید؛ که گرفتن وکیل در این پروسه بهترین کاری است که میتوانید انجام دهید. چرا که وکیل از روند کار و جزئیات آن مطلع است.
سوالات متداول
در تنظیم نمونه دادخواست طلاق توافقی باید چه مواردی ذکر شوند؟
در تنظیم این سند باید به موارد مختلف مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر، شغل و محل سکونت افراد درگیر دادخواست از جمله خواهان، خوانده و وکلای آن اشاره کنیم.
در سند طلاق توافقی باید به چه چیزهایی اشاره کرد؟
در این سند بهتر است؛ به مسائل مالی مهم مانند مهریه، حضانت فرزندان، نفقه، اجرت المثل و در مواردی تنصیف اموال اشاره شود.