طلاق به دلیل بیماری همسر از انواع طلاق است که بیشتر برای خانمها کاربرد دارد. معمولا بروز بیماریهای صعب العلاج و مسری میتواند یک دلیل محکمهپسند برای درخواست طلاق باشد.
طلاق به دلیل بیماری همسر زیرمجموعه طلاق عسر و حرج است که طی آن زن با اثبات بیماری همسر، میتواند برای طلاق از او اقدام کند. در این نوع طلاق زن باید اثبات کند که مرد به بیماری سختی دچار شده است و ادامه زندگی به واسطه این بیماری برای او دشوار است.
لیست مشخص و دقیقی از بیماریهایی که دلیلی برای طلاق باشند، وجود ندارد. اما بیماریهای مسری، بیماریهای سخت روانی، بیماریهایی که باعث ناتوانی فرد شود و غیره میتواند به عنوان دلیلی برای طلاق شناخته شوند. در پروسه طلاق به دلیل بیماری همسر بهتر است از کمک وکیل طلاق استفاده کنید.
کارشناسان ما در وکیل خانواده همواره آماده راهنمایی شما و همچنین حضور در جلسات دادگاه هستند. کمک و راهنمایی وکلا ترتیبی میدهد که پروسه طلاق شما راحتتر و سریعتر پیش برود.
- طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق در مدت 20 الی 60 روز کاری
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- مشاوره رایگان (واتساپ و تماس)
- پشتیبان اختصاصی برای شما در طول پرونده
- وکیل متخصص حوزه خانواده و طلاق
شرایط طلاق به دلیل بیماری همسر
اصولا طلاق در ایران حق مرد است و مرد بدون دلیل خاصی هر زمان که بخواهد، بعد از پرداخت حقوق مالی زن میتواند او را طلاق دهد. به عبارتی طلاق از طرف مرد نیازی به ارائه دلیل ندارد. بااینحال خانمها همواره برای جدایی از همسر باید حق طلاق داشته باشند یا با دلیل محکمهپسندی مانند بیماری همسر به دادگاه مراجعه کنند.
در این نوع طلاق زن باید قاضی را قانع کند که بیماری همسر برای او غیرقابل تحمل است و زندگی مشترک را سخت و طاقتفرسا کرده است. مشخصا هر نوع بیماری نمیتواند دلیلی برای طلاق از همسر باشد. تنها بیماریهایی که ادامه زندگی را برای زن سخت کنند، بهعنوان دلیل طلاق پذیرفته میشوند. در این شرایط زن میتواند با استناد به عسر و حرج درخواست طلاق را مطرح کند.

نحوه طلاق به دلیل بیماری همسر
برای طلاق به دلیل بیماری که یک نوع طلاق یک طرفه است؛ در مرحله اول زن باید دادخواست خود را تنظیم کرده و با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی، آن را ثبت کند.
همچنین اسناد و مدارک بیماری مرد هم باید ضمیمه این دادخواست شود. بعد از ارسال مدارک و ثبت دادخواست، دادگاه شرایط را بررسی کرده و در نهایت بیماری زوج توسط پزشکی قانونی بررسی میشود. در صورت تایید بیماری، حکم طلاق صادر میشود.
- مشاوره رایگان (واتساپ و تماس)
- جلسه با وکیل متخصص طلاق (حضوری یا آنلاین)
- تنظیم توافقنامه با توجه به توافق شما
- داشتن یک پشتیبان اختصاصی برای شما
- حضور وکیل پایه یک دادگستری به جای شما
- بدون نیاز به حضور شما
آثار طلاق به دلیل بیماری همسر
درصورت طلاق به دلیل بیماری همسر، برخی از پیامدها هم شامل حال شما میشود که باید مد نظر قرار دهید:
- پرداخت حقوق مالی زن به طور کامل بعد از رابطه زناشویی
- پرداخت نیمی از مهریه بعد از طلاق دختر باکره
- مشخص کردن وضعیت حضانت فرزند در صورت وجود فرزند
- نگه داشتن مدت عده توسط زن برای خانمهایی که باکره یا یائسه نیستند.
پادکست شماره 1 - طلاق توافقی
لیست بیماری های صعب العلاج برای طلاق و فسخ طلاق
معمولا این نوع طلاق شامل بیماریهای صعب العلاج و غیرقابل درمان میشود. زوجه برای درخواست طلاق میتواند از بیماریهای صعب العلاج از جمله بیماریهای جسمی، روحی یا روانی که درمان آنها سخت باشد یا واگیردار باشند، به عنوان دلیل طلاق استفاده کند.
بیماریهایی مانند ایدز، سرطان، هپاتیت و بیماریهای شدید روانی دلیلی برای درخواست طلاق از طرف زن هستند. همچنین بیماریهای سخت روانی مانند جنون یا دیوانگی که فرد را از حالت عادی خارج میکن، نیز مشمول طلاق به دلیل بیماری همسر میشوند.
بیماریها و نقصهای جسمی مانند جذام، برص، نابینایی هر دو چشم زن میتواند دلیلی برای فسخ نکاح برای مرد باشد. در مقابل بیماریهایی مانند اخته بودن یا ناتوانی جنسی مرد جز بیماریهایی است که به واسطه آنها زن میتواند درخواست طلاق بدهد.
درنهایت میتوان گفت که لیست دقیقی از بیماریهای صعب العلاج برای جدایی زن از مرد وجود ندارد، اما هر بیماری یا نقص جسمی که باعث شود ادامه زندگی برای زن سخت باشد، شامل طلاق به دلیل بیماری همسر میشود. برای آگاهی از جزئیات بیشتر میتوانید از راهنمایی یک وکیل طلاق استفاده کنید.
طلاق به دلیل بیماری همسر و مهریه
بعد از جاری شدن نکاح، زن مالک مهریه است و حتی اگر بیمار شود یا درخواست طلاق از طرف زن مطرح شده باشد، همچنان این حق از آن او است. بنابراین اگر طلاق به خاطر بیماری همسر از طرف زن یا مرد رخ بدهد، در هر صورت مرد موظف است که مهریه زن را پرداخت کند.
در طلاقهایی که زن دچار بیماری بوده است و آن را از همسرش مخفی کرده است؛ بعد از فسخ نکاح، زن حقوق مالی مانند مهریه هم ندارد. به عبارتی زن در این شرایط مالک مهریه نیست. اما اگر در مواردی که فسخ نکاح به خاطر عنن بودن مرد یا ناتوانی او در نعوظ رخ بدهد؛ همچنان مرد باید مهریه زن را پرداخت کند. همچنین در صورتیکه زوجه همچنان باکره باشد، مهریه او نصف میشود.

طلاق به علت بیماری ام اس
ام اس از بیماریهای تقریبا جدیدی است که برخی به واسطه آن به دادگاه مراجعه میکنند. چه مرد و چه زن دچار این بیماری شوند، طرف مقابل میتواند برای درخواست طلاق اقدام کند؛ چرا که بیماری ام اس بیماری سختی است و میتواند ادامه زندگی مشترک را تحت شعاع قرار دهد. معمولا در این مواقع اگر زوجین با هم صحبت کنند و برای طلاق توافقی اقدام کنند، زودتر به نتیجه میرسند. برای آگاهی از شرایط طلاق توافقی میتوانید از راهنمایی کارشناسان ما بهرهمند شوید.
جمع بندی
مردان در هر صورت و حتی بدون وجود دلیل یا بیماری خاص میتوانند برای برای طلاق همسر خود اقدام کنند. اما خانمها برای طلاق نیاز به دلایل محکمهپسند دارند. طلاق به دلیل بیماری همسر از زیرمجموعه طلاق عسر و حرج است که طی آن زن به دلیل بیماری همسر و سخت شدن ادامه زندگی، به دادگاه مراجعه میکند. در مواردی که مرد به بیماریهای صعب العلاج یا واگیردار مبتلا باشد، زن میتواند برای طلاق از او اقدام کند.
بهتر است در فرایند جدایی از وکلا طلاق کمک بگیرید. وکلا ما در موسسه وکیل خانواده به واسطه تجربهای که در این زمینه دارند و همچنین آگاهی از قوانین میتوانند سریعترین و راحتترین راه را برای جدایی از همسر به شما پیشنهاد میدهند. وکلا ما میتوانند به جای شما در جلسات دادگاه حاضر شوند و پروسه پرونده را به صورت حرفهای پیش ببرند.
کل تیم از وکیل تا مشاور و پشتیبان از همه راضی بودم. دستتون درد نکنه
سؤالات متداول
طلاق به دلیل بیماری همسر از طرف مرد انجام میشود یا زن؟
مطابق قانون اسلام، مرد در هر صورت حق طلاق همسرش را بدون نیاز به ارائه دلایل محکمه پسند دارد؛ اما زن برای طلاق به دلایل محکمهپسند نیاز دارد. طلاق به دلیل بیماری همسر از جمله روشهایی است که زن میتواند به واسطه بیماریهای روانی، جسمی یا جنسی درخواست طلاق داشته باشد.
آیا نابینایی، دلیلی برای طلاق از همسر است؟
آقایان میتوانند به خاطر نابینایی هر دو چشم، همسر خود را طلاق بدهند.