برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟

برای درخواست طلاق باید کجا رفت

برای درخواست طلاق، متقاضیان طلاق باید ابتدا در سامانه مسیر ثبت‌نام کند و مراحل مشاوره طلاق را پشت سر بگذارند. در نهایت با مراجعه به دفتر خدمات قضایی، دادخواست طلاق خود را ثبت کنند. سایر مراحل طلاق با مراجعه به دادگاه خانواده‌ای که به طرفین ابلاغ می‌شود، طی می‌شود.

در این مقاله از وکیل خانواده به بررسی محل مراجعه و مرجع صالح به رسیدگی نسبت به طلاق می‌پردازیم. درصورتی‌که در خصوص طلاق و چالش‌های حقوقی آن نیاز به دریافت مشاوره حقوقی دارید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

مرجع رسیدگی به طلاق کجاست؟

بر خلاف گذشته که شوهر بدون رجوع به دادگاه در دفترخانه اقدام به طلاق‌دادن همسر خود می‌کرد، امروزه اخذ طلاق منوط به کسب اجازه قانونی از دادگاه شده است.

برای اخذ طلاق ابتدا باید در دادگاه دعوای طلاق مطرح شود و با دریافت حکم طلاق از قاضی، به دفتر ازدواج و طلاق برای ثبت آن مراجعه کرد. در غیر این صورت مرد ممکن است، مشمول مجازات عدم ثبت طلاق شود.

به‌منظور طلاق باید ابتدا دادخواست طلاق تنظیم شود، سپس متقاضی طلاق به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی مراجعه و دادخواست طلاق را به همراه مدارک و مستندات لازم ثبت کند.

مرجع رسیدگی به طلاق کجاست؟

سپس ابلاغیه‌ای از طرف دادگاه خانواده برای متقاضیان طلاق ارسال می‌شود که شعبه رسیدگی‌کننده به دعوا و تاریخ و ساعت برگزاری جلسه رسیدگی را اطلاع می‌دهد.

اولین قدم در فرایند طلاق استفاده از مشاوره حقوقی وکیل خانواده است تا ضمن تنظیم دادخواست طلاق به طور قانونی، سایر مراحل طلاق از جمله ثبت دادخواست، شرکت در جلسه رسیدگی و غیره را نیز پیگیری کند.

مراحل دعوای طلاق

درصورتی‌که شخص اقدام به طلاق کند مراحل مختلفی باید طی شود تا در نهایت حکم طلاق توسط دادگاه صادر و در دفترخانه ثبت شود. مراحل اخذ طلاق به‌طورکلی به شرح زیر است:

  1. اولین مرحله ثبت‌نام در سامانه مسیر است. با ثبت‌نام در این سامانه زوجین باید نوبت مشاوره بگیرند و در جلسات مشاوره شرکت کنند. در صورت عدم سازش زوجین، نسبت مرحله بعدی فرایند طلاق اقدام می‌شود.
  2. در صورت عدم سازش زوجین، مرحله بعدی ثبت دادخواست طلاق از طریق یکی از دفاتر خدمات قضایی است.
  3. دفتر خدمات قضایی دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده ارجاع می‌دهد. دادگاه خانواده نیز شعبه رسیدگی‌کننده به دعوای طلاق، ساعت و روز جلسه رسیدگی را مشخص و از طریق سامانه ثنا به طرفین ابلاغ می‌کند.
  4. در مرحله بعد قاضی در جلسه رسیدگی به دعوای طلاق رسیدگی می‌کند. معمولاً مرد با پرداخت حق‌وحقوق زن بدون ارائه دلیل می‌تواند همسر خود را طلاق دهد. درحالی‌که ادعای خانم‌ها در جلسه رسیدگی توسط قاضی بررسی شده و در صورت موجه بودن دلایلشان می‌توانند، از شوهر خود جدا شوند.
  5. در نهایت دادگاه حکم طلاق و گواهی عدم سازش صادر می‌کند که باید به دفاتر ازدواج و طلاق ارائه شود تا روند قانونی طلاق تکمیل و ثبت شود.
مراحل دعوای طلاق

لازم به ذکر است مراحل ذکر شده در خصوص طلاق به‌طورکلی است. درصورتی‌که زن خواهان طلاق باشند و شوهر نیز به طلاق توافقی رضایت ندهد، فرایند طلاق می‌تواند پیچیده‌تر شود. از طرفی زوجینی که فرزند دارند، باید در خصوص مثالی مانند نفقه و حضانت هم توافق کنند که مسیر طلاق را پیچیده‌تر می‌کند.

با اخذ وکیل خانواده مسیر طلاق به‌مراتب هموارتر و سریع‌تر طی می‌شود. در این صورت یک وکیل پایه یک دادگستری کلیه مراحل طلاق را پیگیری می‌کند و علاوه بر حفظ حق‌وحقوق طرفین، هزینه و زمان کمتری صرف خواهد شد.

نحوه رسیدگی به دعوای طلاق

نحوه رسیدگی به دعوای طلاق بسته به اینکه کدام‌یک از طرفین خواهان طلاق است متفاوت است. این مسئله در خصوص مدارک و مستنداتی که باید به دادگاه جهت صدور حکم طلاق ارائه شود، بسیار تأثیرگذار است.

در واقع قاضی در جلسه رسیدگی ابلاغ شده به طرفین دادخواست طلاق به همراه مدارک و مستندات آن را بررسی می‌کند. اگرچه طلاق با داشتن حق طلاق معمولاً سریع‌تر قابل‌انجام است. اما در غیر این صورت اگر زن درخواست طلاق یک‌طرفه کرده باشد و این رسیدگی معمولاً طولانی‌تر و دشوارتر است. زیرا قاضی باید دلایل زن را به‌دقت بررسی و احراز کند. برای مثال آیا زن متحمل عسروحرج شده یا سایر دلایل قانونی و قراردادی برای حق طلاق او موجود است؟

به همین دلیل رعایت اصول و قوانین حقوقی و تهیه دفاعیات مناسب از طرف زن در روند صدور حکم طلاق تأثیر زیادی دارد. به همین خاطر توصیه می‌کنیم قبل از اقدام حقوقی با وکیل خانواده مشورت کنید. در صورت اخذ وکیل صفر تا صد روند طلاق توسط وکیل قابل‌انجام است تا جایی که حتی نیاز به حضور در جلسه توسط موکل نیز وجود نخواهد داشت.

جمع‌بندی

در گذشته افراد برای اخذ طلاق مستقیماً به دادگاه مراجعه می‌کردند، اما در حال حاضر این رویه تغییر یافته است. هم اکنون مراجعه به دادگاه پس از ثبت‌نام و گذراندن مراحل مشاوره طلاق و با ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات قضایی صورت می‌گیرد. در این مقاله از وکیل خانواده با دادگاه رسیدگی‌کننده به طلاق، مراحل رسیدگی و نحوه رسیدگی آشنا شدیم.

کارشناسان وکیل خانواده آماده‌اند تا با ارائه خدمات حقوقی از جمله مشاوره حقوقی، وکالت در طلاق و غیره به شما مخاطبان عزیز در روند طلاق کمک کنند.

نظرات موکلین وکیل خانواده

سؤالات متداول

درصورتی‌که پس از اخذ حکم طلاق به دفترخانه مراجعه نکنیم مشکلی ایجاد می‌شود؟

طلاق با جاری‌شدن صیغه طلاق در دفترخانه صورت می‌گیرد. در صورت انقضای مهلت اعتبار حکم و عدم مراجعه به دفترخانه، مراحل طلاق دوباره باید طی شود.

درصورتی‌که با شرکت در جلسات مشاوره از طلاق منصرف شویم چه‌کار باید بکنیم؟

در صورت انصراف از طلاق با شرکت در جلسات مشاوره نیازی به ثبت دادخواست طلاق ندارید؛ بنابراین عملاً روند طلاق متوقف می‌شود.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

Hidden
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی

وکیل طلاق توافقی

talagh-tavafogh