عدم حضور زوجین در دفترخانه

عدم حضور زوجین در دفترخانه

معمولا پروسه‌های حقوقی از نظر تشریفات، خیلی درگیر کننده و وقت‌گیر هستند. در جریان طلاق نیز ممکن است حضور در دفترخانه برای زوجین وقت‌گیر و  حتی ناراحت کننده باشد.  با این حال از طریق کمک گرفتن از یک وکیل تخصصی در امر طلاق می‌توان این مساله را حل کرد.

اگر قصد دارید بدون حضور در دفترخانه طلاق بگیرید، حتما باید وکیل طلاق توافقی داشته باشید. در صورتی که برای طلاق وکیل داشته باشید، نیازی به حضورتان در هیچ مرحله‌ای نیست و وکیل صفر تا صد مراحل طلاق را انجام می‌دهد.

برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان حقوقی ما در وکیل خانواده در ارتباط باشید.

آیا طلاق بدون حضور زوج در دفترخانه جاری می شود؟

بعد از دریافت گواهی عدم امکان سازش و یا حکم طلاق از طرف هر یک زوجین، طرف دیگر موظف است به ترتیب  ظرف سه و شش ماه پس از ابلاغ رای قطعی و رای فرجامی دادگاه به دفترخانه ازدواج و طلاق مراجعه  کرده و طلاق را ثبت کند. با این حال امکان ثبت حکم طلاق در صورت عدم حضور زن و مرد در شرایط خاصی ممکن است.

بهترین راه برای ثبت طلاق بدون حضور در دادگاه این است که از یک وکیل خانواده مجرب و متخصص کمک بگیرید و او را در جریان پرونده طلاق خود قرار دهید. وکیل به جای شما تمام مراحل طلاق را پیگیری می‌کند تا نیازی به حضور شما در محضر و یا دادگاه نباشد.

آیا طلاق بدون حضور زوج در دفترخانه جاری می شود؟

عدم حضور زن در دفتر خانه

بر اساس ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده، در صورتی که زوجه برای طلاق در دفتر حاضر نشود، مرد می‌تواند ضمن ارائه گواهی عدم امکان سازش به تنهایی به دفتر رسمی طلاق و ازدواج مراجعه کند.

در صورتی که زن تا یک هفته به دفترخانه مراجعه نکند صیغه طلاق بدون حضور او جاری و ثبت می‌شود.  سپس این موضوع از طریق دفترخانه به زن اطلاع داده می‌شود. البته پیش از این اتفاق سردفتر به طرفین اخطار می‌دهد که برای اجرای طلاق حتما در دفترخانه حاضر شوند.

به عبارتی مرد می‌تواند تا سه ماه پس از تاریخ قطعی شدن رای دادگاه طلاق خود را در دفترخانه ثبت کند.  در صورتی که زوجه حتی پس از دریافت اخطاریه به مدت یک هفته در دفترخانه حاضر نشود، صیغه طلاق بدون حضور او جاری خواهد شد.

ما برای شما چه کار می کنیم؟

عدم حضور مرد در دفترخانه

در صورتی که در پرونده طلاق زوجه برای ثبت طلاق درخواست داده باشد و این مرد باشد که در دادگاه حاضر  نمی‌شود شرایط کمی متفاوت خواهد بود.

زمانی که حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق ارائه شود، در صورتی که زوج تا مدت هفته به دفترخانه مراجعه نکند، سردفتر به زوجین ابلاغ می‌ کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورتی که مرد باز هم در دفترخانه حاضر نشود، صیغه طلاق بدون حضور وی جاری و ثبت می‌شود. سپس زوج از طریق دفترخانه از طلاق مطلع خواهد شد. همچنین در صورتی که مرد بتواند دلیل قانع کننده‌ای برای عدم حضور بیاورد، یک بار دیگر این فرایند تکرار خواهد شد.

تفاوتی که وجود دارد این است که بر اساس ماده 33 قانون حمایت از خانواده، زمانی که زوجه برای ثبت طلاق درخواست می‌دهد، پس از دریافت حکم طلاق، شش ماه فرصت دارد تا به دفترخانه مراجعه کند.

پادکست شماره 1 - طلاق توافقی

مراحل ثبت طلاق در دفترخانه

برای این که صیغه طلاق در دفترخانه ثبت شود، لازم است مراحل خاصی طی شود. در صورتی که وکالت در طلاق را به یک وکیل مجرب بسپارید، لازم است مراجل زیر به ترتیب طی شود.

  • احراز باردار نبودن زوجه: یکی از مراحل ضروری در فرآیند ثبت طلاق حتی در موارد طلاق توافقی، تایید عدم بارداری زوجه است. این گواهی از طریق اقرار زوجه و مراجعه به آزمایشگاه و آزمایش دادن قابل دریافت است.
  • در مرحله بعدی با ارائه مدارک لازم به دادگاه، زوجین یا وکلای آن‌ها که باید دوباره به دادگاه مراجعه می‌کنند. سپس قاضی پرونده با توجه به نظرات مشاور و محتویات پرونده، گواهی عدم سازش را برای زوجین صادر می‌کند.
  • آخرین مرحله نیز ارائه گواهی عدم سازش زوجین به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق است. این گواهی به مدت ۳ ماه اعتبار دارد. اگر این گواهی در مدت سه کاه به دفترخانه تحویل داده نشود، اعتبار خودش را از دست خواهد داد.

عدم حضور زن و شوهر در دفترخانه برای طلاق توافقی

در ماده ۳۴ قانون حمایت خانواده در خصوص طلاق توافقی مطرح شده است که:

” مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی ‌ شدن رای است . چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند، گواهی صادرشده از درجه اعتبار ساقط است. “

عدم حضور زن و شوهر در دفترخانه برای طلاق توافقی

اگر در عقدنامه وکالت در طلاق برای زن شرط شده باشد، حضور مرد در دفترخانه برای ثبت طلاق الزامی نیست. البته این نکته را حتما باید در نظر داشته باشید که در طلاق توافقی، انجام آزمایش‌های پزشکی قانونی الزامی است.

وکیل طلاق توافقی می‌تواند به عنوان نماینده شما در دادگاه حاضر شود و  همه فرایند طلاق را پیش ببرد، بدون اینکه لازم باشد شما در دادگاه یا دفترخانه حاضر شوید. اگر در این زمینه به مشاوره و راهنمایی نیاز دارید، همین حالا با وکلای مجرب در گروه وکیل خانواده تماس بگیرید.

جمع بندی

با مطالعه این مطلب دریافتید که حضور شما به عنوان یکی از طرفین طلاق در دادگاه و یا دفتر ثبت ازدواج و طلاق الزامی نیست.

با این حال در این فرایند اگر از یک وکیل طلاق مجرب و با تجربه کمک بگیرید، قطعا خیالتان راحت‌تر خواهد بود. یک وکیل طلاق می‌تواند نماینده شما در دادگاه‌ و دفترخانه باشد و امور مربوط به  پرونده طلاق را به بهترین شکل پیگیری کند. در صورتی که برای ثبت طلاق درخواست داده‌اید و نمی‌خواهید در دادگاه حاضر شوید، می‌توانید پرونده طلاق خود را به گروه وکیل خانواده بسپارید.

نظرات موکلین وکیل خانواده

سؤالات متداول

آیا حضور طرفین در دفاتر ثبت طلاق اجباری است؟

خیر، حضور وکلا نیز می‌تواند به عنوان نماینده آن‌ها کافی باشد.

عدم حضور زن و مرد در دفترخانه و محضر برای ثبت طلاق توافقی زوجین چه پیامدهایی دارد؟

برای ثبت طلاق توافقی باید طرفین طلاق یا وکلای آن‌ها حتما در محضر حضور داشته باشند. همچنین باید در نظر داشته باشید که اعتبار گواهی عدم امکان سازش زوجین پس از 3 ماه از ابلاغ رای قطعی باطل خواهد شد.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

Hidden
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی

وکیل طلاق توافقی

talagh-tavafogh