معافیت کفالت طلاق

معافیت کفالت طلاق

یکی از روش‌های رایج دریافت معافیت سربازی، معافیت کفالت طلاق است. افرادی که والدین آنها به صورت قانونی از یکدیگر جدا شده‌اند، می‌توانند در مدت زمان معینی از معافیت موقت بهره‌مند شوند و در صورت برخورداری از شرایط لازم، معافیت طلاق سربازی دائم را دریافت کنند.

با توجه به اینکه اخذ معافیت سربازی برای طلاق پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، می‌توانید تمام مراحل صفر تا صد دریافت این نوع معافیت را به وکلای مجرب وکیل خانواده بسپارید.

با اعطای وکالت به وکلای این موسسه و بدون نیاز به حضور در جلسات، پرونده شما در سریع‌ترین زمان ممکن به نتیجه می‌رسد و کارت معافیت خود را دریافت خواهید کرد.

معافیت کفالت طلاق چیست؟

معافیت کفالت طلاق به مشمولانی اعطا می‌شود که پدر و مادر ایشان از یکدیگر جدا شده و به صورت رسمی طلاق گرفته‌اند. طی سال‌های گذشته بسیاری از پدر مادرها برای دریافت معافیت فرزندان خود به صورت صوری طلاق می‌گرفتند. مشمولان نیز می‌توانستند با استفاده از این امتیاز به‌طور دائم از خدمت سربازی معاف شوند.

در حال حاضر با توجه به تغییر قوانین نظام وظیفه، شرایط خاصی برای معافیت طلاق سربازی اعلام شده است. براین اساس تنها افرادی می‌توانند از این نوع معافیت استفاده کنند که از زمان طلاق والدین آنها 30 ماه گذشته باشد.

پس از گذشت 30 ماه از زمان جدایی پدر و مادر، فرد مشمول می‌تواند برای معافیت کفالت طلاق درخواست دهد و مراحل قانونی را برای دریافت کارت معافیت طی کند. با توجه به اینکه دریافت معافیت سربازی از طریق والدین شرایط خاصی دارد، می‌توانید از طریق اعطای وکالت به وکیل طلاق برای پیشبرد مراحل قانونی اقدام کنید.

معافیت کفالت طلاق چیست؟

قانون جدید معافیت سربازی برای بچه ‌های طلاق

قانون معافیت کفالت در سال ۱۴۰۳ دستخوش برخی تغییرات بوده است. بر اساس آیین‌نامه جدید خدمت نظام وظیفه عمومی، تنها پسرانی که مادر آنها بدون همسر دائم یا موقت باشد این امکان را دارند که از معافیت سربازی برای طلاق بهره‌مند شوند.

همچنین بر اساس قانون جدید معافیت کفالت طلاق، مشمولان تا 30 ماه متوالی امکان استفاده از معافیت کفالت موقت را دارند، اما پس از پایان یافتن مدت مذکور فقط در صورت برخورداری از شرایط کفالت می‌توانند معافیت دائم دریافت کنند. مبنای ارزیابی و محاسبه معافیت موقت نیز تاریخ فوت همسر یا تاریخ ثبت جدایی والدین است.

به‌علاوه مطابق با قوانین جدید معافیت کفالت سربازی، در صورتی که مادر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی یا بهزیستی باشد، یکی از پسرها می‌تواند از معافیت طلاق والدین بهره‌مند شود.

کمیته امداد و سازمان بهزیستی برای صدور گواهی کفالت، قوانین خاصی از جمله صدور گواهی براساس درجه و شدت بیماری و معلولیت‌های روانی و جسمی و مدت عضویت دارند. بنابراین اگر فرد شرایط لازم را بر اساس قوانین داخلی نداشته باشد، نامه‌ای برای وی صادر نخواهند شد.

ما برای شما چه کار می کنیم؟

شرایط معافیت طلاق

برای دریافت معافیت طلاق برخورداری از شرایط زیر الزامی است و در صورتی که فرد مشمول شرایط اصلی را نداشته باشد، نمی‌تواند از خدمت سربازی معاف شود:

  • فرد مشمول نباید غیبت داشته باشد. داشتن غیبت در خدمت سربازی باعث می‌شود که به پرونده شخص رسیدگی نشود.
  •  فرد مشمول باید ۱۸ سال را تمام کرده باشد تا بر اساس قوانین نظام وظیفه بتواند برای دریافت معافیت طلاق سربازی اقدام کند.
  • شخص باید سرپرستی مادر خود را بر عهده داشته باشد.
  • مادر باید بدون همسر باشد، چراکه معافیت کفالت طلاق به افرادی تعلق می‌گیرد که یا پدر فرد فوت کرده یا مادر وی طلاق گرفته باشد.
  • طلاق به صورت رسمی و مکتوب به ثبت رسیده باشد.
  • مادر بعد از طلاق مجدداً ازدواج نکرده باشد.
  • از زمان طلاق مادر مدت معینی که معمولاً در آیین نامه طلاق ذکر شده گذشته باشد.
  • فرد مشمول باید با مادر خود یک‌جا زندگی کند، به این دلیل که تنها سرپرست مادر است و سازمان نظام وظیفه هنگام بررسی پرونده و تحقیقات روی این موضوع تاکید زیادی دارد.

از آنجا که بسیاری از مشمولین با شرایط دریافت معافیت سربازی برای طلاق آشنایی ندارند، توصیه می‌کنیم حتماً با وکیل در ارتباط باشند. وکلای با سابقه وکیل خانواده تمام مراحل دریافت معافیت کفالت را برای شما انجام می‌دهند. با توجه به اینکه با اعطای وکالت به وکیل طلاق نیازی به حضور شما در مراحل قانونی نیست، دریافت معافیت شما هرچه سریع‌تر انجام خواهد شد.

پادکست شماره 1 - طلاق توافقی

مدارک معافیت سربازی با طلاق والدین

برای اخذ معافیت کفالت طلاق، متقاضی باید مدارک زیر به سازمان نظام وظیفه ارائه کند:

  • ارائه اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه فرد مشمول، مادر و دیگر اعضای خانواده
  • کپی کارت ملی شخص مشمول، مادر و سایر اعضای خانواده
  • سه عکس رنگی با زمینه سفید از فرد متقاضی و مادر وی
  • اصل و کپی گواهی طلاق والدین 
  • اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی و گواهی اشتغال به تحصیل فرد مشمول (این گواهی حتماً باید در دفترخانه اسناد رسمی برابر با اصل شود)
  • تکمیل برگه اطلاعات فردی مندرج در دفترچه خدمت نظام وظیفه
  • تکمیل کردن برگ درخواست معافیت کفالت طلاق
  • پر کردن برگه استشهاد تایید وضعیت متقاضی (برگه شماره 3 دفترچه)
  • استشهاد محضری که توسط سه نفر از بستگان نسبی و سببی فرد امضا شده باشد. در صورت عدم دسترسی به بستگان، این استشهاد باید از سوی سه نفر از معتمدین محل امضا شود و به تایید کلانتری محل برسد.
  • ارائه پاسخ استعلام ثبت احوال محل صدور شناسنامه مادر و پدر برای مشخص کردن تعداد ازدواج و طلاق، تعداد فرزندان، تغییرات سنی و احراز ثبت
  • افتتاح حساب در بانک سپه به نام فرد مشمول و درج اطلاعات آن در برگه شماره یک دفترچه نظام وظیفه
  • آماده‌سازی برگه معاینه پزشکی برادر یا برادران بیمار شخص مشمول که بالای ۱۸ سال سن دارند. برگ معاینه توسط شورای پزشکی و نظام وظیفه مبنی بر اینکه سایر برادران فرد به علت بیماری یا نقص عضو نمی‌توانند از مادر نگهداری کنند، صادر می‌شود.

مراحل گرفتن معافیت طلاق سربازی

برای اخذ کارت معافیت طلاق سربازی، فرد متقاضی باید در مرحله اول به همراه مادر خود به پلیس 10+ مراجعه کرده و ضمن تشکیل پرونده و ارائه مدارک مورد نیاز، برگه درخواست معافیت کفالت طلاق را تکمیل کند.

در مرحله بعد فرد مشمول باید به همراه مادر خود و سه نفر از اقوام درجه یک به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه نماید و بعد از تکمیل استشهادیه، برگه تاییدیه صادر شده توسط دفتر ثبت اسناد را به پلیس 10+ ارائه کند.

پس از آن سازمان نظام وظیفه با بررسی شرایط مشمول و مدارک، استعلام‌های لازم را از ثبت احوال مرکز استان دریافت کرده و پس از ارائه نامه به کلانتری محل سکونت فرد مشمول، تحقیقات محلی در ارتباط با طلاق والدین انجام می‌شود.

پس از انجام تحقیقات محلی نیز یک پیامک به شماره همراه مشمول برای شرکت در کمیسیون تخصصی کفالت ارسال خواهد شد. فرد این امکان را دارد که به همراه مادر خود در کمیسیون حاضر شده و به سؤالات اعضای کمیسیون جواب دهد.

در مرحله بعد رأی کمیسیون مبنی بر موافقت یا رد درخواست معافیت کفالت طلاق صادر می‌شود.

در مرحله نهایی نیز در صورت موافقت با درخواست متقاضی، کارت معافیت دائم صادر می‌شود و پس از تقریباً ۲ ماه به نشانی محل سکونت وی ارسال خواهد شد.

مراحل گرفتن معافیت طلاق سربازی

طلاق توافقی پدر و مادر برای اخذ معافیت کفالت

طلاق توافقی پدر و مادر یکی از روش‌های معافیت کفالت سربازی است، به شرطی که طلاق صوری نباشد. بر اساس قانون جدید در صورت داشتن طلاق‌نامه چه طلاق توافقی باشد چه غیابی، فرد مشمول می‌تواند برای دریافت معافیت کفالت طلاق اقدام کند.

با این وجود داشتن دادنامه و طلاق‌نامه به معنای دریافت قطعی معافیت سربازی برای طلاق نیست. پس از ارائه مدارک کمیسیون‌های مختلفی از سوی سازمان نظام وظیفه برگزار می‌شود و اگر فرد دارای شرایط لازم باشد، با درخواست وی موافقت خواهد شد.

تا چه زمانی بعد از طلاق والدین میتوان معافیت گرفت؟

 بر اساس قوانین جدید برای دریافت معافیت کفالت طلاق باید 30 ماه یا دو سال و نیم از تاریخ طلاق‌نامه گذشته باشد تا فرد بتواند معافیت دائم خدمت سربازی را دریافت کند. اما اگر مدت طلاق کمتر از 30 ماه است و احتمال غیبت خوردن فرد وجود داشته باشد، در این شرایط معافیت موقت برای مشمول صادر خواهد شد.

مثلاً اگر فرد دانشجوی ترم ۴ باشد و از مدت جدایی رسمی پدر و مادر سه ماه گذشته باشد، به دلیل اینکه از سنوات تحصیلی فرد مدت زیادی مانده و در این مدت غیبت نمی‌خورد، بهتر است برای دریافت معافیت طلاق اقدام نکند، چرا که ممکن است درخواست وی رد شود.

اما در صورتی که فرد دانشجو نباشد و از طلاق پدر و مادر وی سه ماه گذشته باشد، به این دلیل که احتمال دارد چند ماه بعد از اتمام تحصیل وارد غیبت شود، بهتر است برای دریافت معافیت موقت کفالت اقدامات نماید تا بدون غیبت خوردن تا رسیدن موعد 30 ماهه پس از طلاق غیبتی نداشته باشد.

پس از گذشت 30 ماه نیز کمیسیون سازمان نظام وظیفه دوباره برای صدور معافیت دائم تشکیل خواهد شد و اگر فرد شرایط لازم را نداشته باشد، معافیت وی باطل می‌شود.

معافیت کفالت طلاق در حین خدمت

بسیاری از افراد هستند که والدین آنها در حین خدمت طلاق گرفته یا اینکه طلاق آنها از قبل ثبت شده است، اما بدون هیچ اقدامی به خدمت سربازی اعزام شده‌اند. در این شرایط فرد مشمول می‌تواند از معافیت طلاق در حین خدمت استفاده کند.

مشمول باید از یگان خدمت خود گواهی اشتغال به خدمت دریافت کند و آن را همراه با سایر مدارک معافیت طلاق سربازی به پلیس 10+ ارائه نماید. در مراحل بعد نیز کمیسیون سازمان نظام وظیفه رأی نهایی را صادر خواهد کرد.

توجه داشته باشید که متقاضی در تمام مراحل باید از محل خدمت حاضر شود تا رأی نهایی صادر شود، چراکه در صورت عدم حضور در یگان خدمتی و فراری محسوب شدن فرد، پرونده وی ملغی می‌شود.

در این صورت رأی توسط کمیسیون صادر نخواهد شد تا اینکه فرد مجدداً به یگان مراجعه کند و پس از دریافت گواهی اشتغال به خدمت، پرونده دوباره به جریان بیفتد.

دریافت معافیت سربازی با طلاق صوری والدین

طلاق صوری یعنی زن و شوهر از نظر قانونی و رسمی از یکدیگر جدا می‌شوند، اما همچنان می‌توانند با هم زندگی کنند. برخی از زوجین به این دلیل که فرزند آنها از خدمت سربازی معاف شود از این روش استفاده می‌کنند.

از آنجا که در بیشتر موارد کارشناسان سازمان نظام وظیفه پس از انجام تحقیقات لازم متوجه این موضوع خواهند شد، این روش راهکار مناسبی برای دریافت معافیت کفالت نیست.

نکات مهم برای دریافت معافیت کفالت طلاق

برای دریافت معافیت طلاق سربازی باید به نکات زیر توجه کنید:

در مدت زمانی که به درخواست معافیت طلاق رسیدگی می‌شود، فرد مشمول نباید غیبت داشته باشد، جز در مواقع احضار و در طول غیبت سربازی و هنگام رسیدگی به پرونده که سازمان نظام وظیفه تشخیص داده است فرد شرایط معافیت کفالت را دارد.

افرادی که تقاضای معافیت کفالت طلاق دارند، اگر حداکثر ظرف یک ماه برای رسیدگی مراجعه نکنند، عدم مراجعه آنها به‌عنوان انصراف تلقی می‌شود و با صدور برگه اعزام به خدمت باید حتماً برای خدمت سربازی اقدام کنند.

بر اساس قوانین نظام وظیفه داشتن برادر یا برادران بالای ۱۸ سال سالم، مانع رسیدگی معافیت کفالت است و مشمول نمی‌تواند به دلایلی مانند ازدواج، مهاجرت یا زندانی بودن برادر یا برادران خود برای معافیت کفالت اقدام کند.

چنانچه برادر یا برادران و یا پدر فرد به دلیل بیماری یا معلولیت توانایی و صلاحیت برای سرپرستی نداشته باشد و شخص مشمول عملاً سرپرستی خانواده و مراقبت از آنها را بر عهده داشته باشد، می‌تواند از معافیت کفالت بهره‌مند شود.

دریافت معافیت کفالت مادر بدون همسر یا مطلقه به صورت موقت است و این مدت از تاریخ ثبت طلاق یا تاریخ فوت شوهر محاسبه می‌شود. در پایان مدت مذکور نیز چنانچه فرد دارای شرایط لازم باشد، می‌تواند آن را به معافیت کفالت دائم تبدیل کند.

جمع بندی

دریافت معافیت کفالت طلاق برای افرادی امکان‌پذیر است که پدر و مادر آنها به‌طور قانونی از هم جدا شده باشند. بر اساس قوانین جدید مشمولانی می‌توانند برای معافیت طلاق سربازی درخواست دهند که از زمان طلاق والدین آنها ۳۰ ماه گذشته باشد.

پس از این مدت فرد می‌تواند با ارائه مدارک مورد نیاز به پلیس 10+ مراجعه کند و پس از بررسی شرایط، کمیسیون سازمان نظام وظیفه رأی نهایی را صادر خواهد کرد.

با توجه به اینکه دریافت معافیت سربازی برای طلاق به صورت موقت و دائم پیچیدگی‌های زیادی دارد، می‌توانید پرونده خود را به وکلای کارآزموده وکیل خانواده بسپارید. وکلای با سابقه این موسسه با داشتن پرونده‌های موفق در زمان کوتاهی معافیت شما را دریافت خواهند کرد.

نظرات موکلین وکیل خانواده

سؤالات متداول

قانون جدید معافیت کفالت طلاق چیست؟

براساس قانون جدید چنانچه حداقل 30 ماه از زمان جدایی پدر و مادر گذشته باشد، فرد می‌تواند برای دریافت معافیت سربازی برای طلاق به صورت موقت اقدام نماید. پس از آن نیز در صورت برخورداری از شرایط لازم، کمیسیون سازمان نظام وظیفه با معافیت کفالت دائم فرد موافقت خواهد کرد. همچنین فقط فردی که مادر وی بدون همسر موقت یا دائم باشد، می‌تواند برای این نوع معافیت تقاضا دهد.

آیا می‌توان از طریق طلاق توافقی برای معافیت کفالت اقدام کرد؟

جدایی والدین می‌تواند به صورت توافقی یا غیابی باشد. در هر دو حالت با توجه به صدور طلاق نامه و دادنامه‌ای که از سوی دادگاه صادر شده، فرد می‌تواند برای معافیت طلاق سربازی اقدام کند.

آیا دریافت معافیت طلاق در حین خدمت امکان‌پذیر است؟

بله؛ به این شرط که فرد مشمول در تمام مراحل از محل خدمت حاضر شود تا پرونده پیگیری شود. در صورت عدم حضور متقاضی در یگان خدمتی پرونده ملغی خواهد شد و رأی از سوی کمیسیون صادر نمی‌شود.

برای دریافت سریع‌تر معافیت کفالت طلاق چکار باید کرد؟

به این منظور می توانید با وکلای با تجربه وکیل خانواده در تماس باشید و صفر تا صد مراحل قانونی دریافت معافیت کفالت را به ما بسپارید.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

Hidden
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی

وکیل طلاق توافقی

talagh-tavafogh